Меню

Свински котлети в гъбен сос

14 септември 2019 | 05:39 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
12 броя свински котлет без кост
2 чаши хлебни трохи или галета 
2 супени лъжици настърган пармезан 
1 супена лъжица сушен магданоз 
1 чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер 
225 г масло 
2 скилидки чесън, пресован 
1 чаша сухо вино
500 г гъби, нарязани 
1 супена лъжица царевично нишесте 
2 супени лъжици вода
зехтин
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете хлебните трохи, пармезана, магданоза, солта и пипера. Намажете месото с малко зехтин. След това го оваляйте добре в сместа с хлебните трохи, за да полепне добре. Разтопете маслото в голям тиган на средна температура. Запържете чесъна за 30-40 секунди. Изсипете виното и в него задушете гъбите. Оставете ги да къкрят и омекнат за около 10 минути.

Отделно разбъркайте заедно царевичното нишесте и водата. Добавете към гъбите. Разбъркайте, за да се получи гъст сос. Когато се сгъсти го свалете от котлона и оставете настрана. Междувременно загрейте няколко лъжици зехтин в друг голям тиган на средна температура. Запържете свинското в него до златисто. Сервирайте месото полято с гъбения сос.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай