В голяма купа смесете хлебните трохи, пармезана, магданоза, солта и пипера. Намажете месото с малко зехтин. След това го оваляйте добре в сместа с хлебните трохи, за да полепне добре. Разтопете маслото в голям тиган на средна температура. Запържете чесъна за 30-40 секунди. Изсипете виното и в него задушете гъбите. Оставете ги да къкрят и омекнат за около 10 минути.

Отделно разбъркайте заедно царевичното нишесте и водата. Добавете към гъбите. Разбъркайте, за да се получи гъст сос. Когато се сгъсти го свалете от котлона и оставете настрана. Междувременно загрейте няколко лъжици зехтин в друг голям тиган на средна температура. Запържете свинското в него до златисто. Сервирайте месото полято с гъбения сос.

Снимка: iStock

Опитайте още: