Телешко печено със зеленчуци

9 декември 2015 | 09:28 | Илияна Николова
4 от 14 гласа
Добави в любими
600 г телешко филе
2 глави кромид лук
2 моркова
сол и пипер на вкус
1 чаша вода
150 г масло
3 стръка пресен магданоз или 3 щипки сушен
1 стрък пресен джоджен или 1 щипка сушен
1 ч.30 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Измийте добре месото. Посолете го от всички страни и го поставете в тава за печене. Обелете лука и го нарежете на ситно. Морковите се нарязват на кръгчета. Зеленчуците се нареждат около месото.

Подготвените продукти в тавата се заливат с гореща вода. Добавя се маслото.

Печете в предварително загрята фурна на средна температура. От време на време обръщайте месото, за да не загаря. Ако се налага поливайте го с водата от тавата, за да стане максимално крехко.

Малко преди да е готово поръсете с подправките и запечете за още няколко минути.

Сервирайте месото нарязано на слайсове.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай