Мариновано телешко на тиган по монголски

21 февруари 2019 | 08:27 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
¼ чаша соев сос
1 супена лъжица сос хойсин
1 супена лъжица сусамово олио 
2 чаени лъжици захар 
1 супена лъжица пресован чесън, пресен 
1 супена лъжица стрита сушена люта чушка 
500 г телешко, нарязано на тънки стекове 
1 супена лъжица фъстъчено олио 
2 стръка пресен лук, ситно нарязан
60 мин, 4

Продукти
Приготвяне

Разбъркайте в голяма купа соса хойсин, соевия сос, сусамовото олио, захарта, чесъна, чушката. В получената марината потопете нарязаното месо. Трябва да бъде изцяло покрито, за да поеме добре. Похлупете с капак и поставете в хладилник за през нощта.

Загрейте фъстъченото олио в дълбок тиган (уок тиган) на средна температура. Запържете ситно нарязания пресен лук за 10-20 секунди, като разбърквате. Добавете и месото в тигана. Гответе по 5 минути от всяка страна.

Сервирайте върху канапе от сварен ориз. По желание поръсете месото със сусам.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай