Свободно време

И мъжете започнаха да се гримират

Мъжете във Великобритания започнаха и да се гримират, но все още рядко си признават

18.01.2013г. / 11 07ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Жените отдавна се гримират, за да подчертаят естествения си чар. А сега се оказва, че те не са единствените, които с радост го правят.

Проучване, направено във Великобритания, разкрива, че 11 процента от мъжете ползват грим, пише английският сайт „Дейли мейл“, цитиран от Dnes.bg.

И ако съвсем не е необичайно за метросексуалните представители на силния пол да прибягват до прилагани от жените разкрасителни практики, участниците в настоящото проучване предпочитат склонността им да остане в тайна.

В проучването са участвали 1800 мъже над 18-годишна възраст. На въпрос „Слагате ли си тайно грим?“ 11 процента от запитаните са дали положителен отговор.

Запитани колко често го правят, 52 процента от тях са отговорили „редовно“, а 21 процента – „всеки ден“.

Авторите на проучването са пожелали да разберат и кои са най-използваните от представителите на силния пол козметични продукти. Оказало се, че мъжете най-често посягат към фон дьо тен (71 процента), блясък за устни (64 процента) и очна линия (49 процента).

Спиралата и бронзът също са част от разкрасителния режим, използвани съответно от 31 и 18 процента от представителите на силния пол.

Авторите на проучването са установили още, че най-често към козметика посягат мъжете от Нюкасъл, следвани от тези от Есекс и Лувърпул.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
svetoslav ( преди 11 години )
Уфффф, стига с тия псевдомъже;) Гримират се, ама си пазят "мъжките" привилегии!Аз пък искам да ви препоръчам една страхотна книга за работещи (и неработещи, но амбициозни) жени, която открих наскоро, изгълтах я буквално за часове: ИГРАЙ КАТО МЪЖ, ПОБЕЖДАВАЙ КАТО ЖЕНА. Авторката е "обикновена жена", постигнала чудеса в кариерата си, следвайки вярата в собствените си възможности, и макар да се е сблъсквала с много ирония и предразсъдъци от страна на колеги-мъже, те не успяват да прекършат амбицията й... Тази жена - името й е Гейл Еванс, е изпълнителният вицепрезидент на CNN. Струва ми се, че тази книжка ще подейства като стимул на всички млади жени, които в момента не работят и се чудят кой път да поемат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар