Свободно време

5 начина да се сближите с нов шеф

Без подмазване и лицемерие, но с добри обноски

11.06.2013г. / 13 00ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Имате нов шеф и се притеснявате как ще потръгнат нещата в работата, дали ще се сработите, ще ви хареса ли. Това, разбира се, са важни въпроси, на които само времето може да даде отговор. Това, което вие можете да направите, е да сте любезни, учтиви, без да прекалявате, да си вършите работата качествено и да подчертавате добрите си резултати, когато такива са налице.

Освен това има още няколко полезни неща, които ще ви помогнат да впечатлите новия началник:

Покажете ентусиазъм

Всеки шеф обича екипът му да има доза ентусиазъм в работата. Ако ви вижда всеки ден унили и увесили нос до земята, какво ще си помисли? Че сте свръхотегчени от работата и че може би е време да ви смени с някой по-ентусиазиран на работното място.

Бъдете активни

Това не означава да подскачате из коридорите щом видите шефа и да симулирате енергичност, каквато не ви е присъща. Активността е нещо съвсем просто – включвайте се в работните срещи, давайте мнение и показвайте позиция по определени теми. Не е задължително мнението ви винаги да съвпада с това на шефа, дори напротив, той би уважил различна гледна точка, стига да има аргументи в нейна защита.

Коментирай