Свободно време

Мисъл на деня

За повече вдъхновение

15.01.2014г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Паулу Коелю. Снимка: Reuters

Паулу Коелю. Снимка: Reuters

„Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.“ – Паулу Коелю

Паулу Коелю е роден на 24 август 1947 година в Рио де Жанейро. Семейството в което израства е обикновено. Майка му е ревностна католичка, а баща му инженер. Още от ранни детски години той открива у себе си любовта към писането и поезията. Това не е прието добре от родителите му и те по всякакъв начин се опитват да го отдалечат от увлеченията му.

Свързани статии

Успяват до такава степен, че младият Паулу, както повечето млади хора, дава свобода на своя бунтарски дух. Неразбран от своите родители, той бива изпратен на няколко пъти в клиника за душевно болни.

Постепенно попада в неподходяща среда и пише статии за свобода. През 1972 година започва да създава текстове за песни, от които печели добри пари, а през 1974 година бразилските власти виждат заплаха в неговите творби и го арестуват.

Животът му продължава с много пътувания из Европа заедно с неговата съпруга. Първата книга на бразилския автор е „Дневникът на един маг“. През 1988 година създава най-продаваната книга написана на португалски език „Алхимикът“. Книгата е преведена на 67 езика.

В наши дни писателят живее в Рио де Жанейро, а сред едни от най-добрите му произведения са „Единайсет минути“, „Вещицата от Портобело“, „Ръкописът, намерен в Акра“ и други.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време