Свободно време

9 признака, че сте истински щастливи

Не позволявайте дребните неща да помрачат радостта от живота

24.01.2014г. / 15 30ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Имате здрава интимна връзка

Обикновено щастливите хора са щастливи и в личния си живот. Споделената радост е изключително съществен компонент на радостното съществуване. Особено с напредване на възрастта хората губят тази способност да се радват чистосърдечно на малките неща.

С годините се натрупват повече и повече негативи и ако се поддадете на техния капан, щастието ви ще остане някъде далече. Според едно проучване, хората на средна възраст, заобиколени от по-широк социален кръг, имат по-положителна настройка към света и съответно към хората.

Когато нещо ви стресира, винаги знаете как да се успокоите

Да съумеете да поддържате нивата на стреса до минималното ниво е от огромно значение за здравословното ви себеусещане. Важно е при първите признаци на стрес да сте по-гъвкави, по-лесно да отминавате трудностите и най-вече да го правите с лекота. Да изгорите малко енергия във фитнес салона или да медитирате 1 час е полезно, ако сте от онези, които нямат собствена техника за справяне със стреса.

Свързани статии

Сприятелявате се лесно

Позитивното излъчване допринася за улесняване на сприятеляването. Слънчевите, ведри и усмихнати хора са винаги предпочитани пред мрачните и самовглъбените.

Нищо не е в състояние да ви накара да се мятате цяла нощ

Според друго проучване последователното преживяване на положителни моменти оставя трайна следа в съзнанието и това благоприятства здравия сън нощем. Качеството на съня при щастливите хора е много по-добро от това на хората, изпаднали в депресивни състояния.

Преследването на мечтите определено помага да се чувствате пълноценни и знаещи какво искате от живота. Дали ще се сбъдне и дали ще успеете е въпрос на шанс. Не допускайте провалите да ви направят нещастни!

Коментирай