Свободно време

Годишен хороскоп за 2015 (част втора)

Споделяме годишната прогноза за зодиите Лъв, Дева, Везни и Скорпион

07.01.2015г. / 14 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Везни

Едва ли ще се случи да скучаете през тази година. Периодът ще е изпълнен с куп преживявания и, за съжаление, не всички ще ви харесат. На моменти ще ви идва на ум, че едва ли не целият свят е срещу вас, но е по-добре да си избиете тези мисли от главата.

Просто обстоятелствата невинаги ще се случват според предвижданията ви, а вие трябва да се научите да приемате фактите такива, каквито са. Преценявайте проблемите от различни гледни точки и то без да се паникьосвате.

Опитайте се да осъзнаете, че вие сте прави за себе си, но вашата правота не е абсолютна и всеки човек си има собствено мнение. Така ще си спестите доста спънки в отношенията на всякакво ниво. Ако нечие мнение не ви пречи, просто го приемете.

Избягвайте безплодните спорове, които няма да доведат до нищо, освен до собствената ви изолация или до конфликт с човек, на когото държите.

Любовта

Едва ли през тази година ще попаднете на личността на живота си, ако все още нямате сериозна връзка. Ще има флиртове и заигравки, но... само толкова. Интересното в цялата работа е, че във вас ще се влюбват, дори ще ви демонстрират чувствата си и упорито ще ви ухажват, но това някак си съвсем няма да ви развълнува, дори ще ви е безразлично.

Доста смело и бързо ще прекратявате връзки, в които не виждате смисъл. Няма място за отчаяние. Всеки получава щастието си, но трябва търпеливо да го почака. Не давайте неизпълними обещания и не наричайте мимолетното увлечение „любов“.

Една раздяла може да не нарани вас, но да разбие нечие друго сърце. Ако вече сте семейни, то търсете начин да разнообразите връзката си, да се избавите от рутината.

И имайте пред вид, че изневярата не е най-благоприятният източник на бурни емоции. Защото „бурни“ невинаги означава „положителни“.

Работата

Няма работа, с която да не можете да се справите. За вас работата е много по-важна от светския блясък и славата. Именно за това още в началото на годината ще получите много интересни оферти.

Едни ще са за нова работа, други – за създаване на делови отношения, трети – за промяна на настоящата ви длъжност. Няма да ви е лесно да решите кое е по-добро или по-перспективно и ако не се чувствате сигурни как да отговорите, то може би ще е по-добре изобщо да не отговаряте и да запазите нещата такива, каквито са.

В крайна сметка може да започнете собствен бизнес. Не се страхувайте от трудностите, винаги ще се намери кой да ви помогне.

Парите

Използвайте парите като средство за живот, не превръщайте живота си в средство за печелене на пари. Ориентирайте потенциала си към това да се справите с професионалните задачи и ще забележите нещо странно – колкото по-малко мислите за пари, толкова по-добре ще печелите.

Въздържайте се от участие в съмнителни сделки и не предприемайте рискови инвестиции. Ако действате разумно и отговорно, едва ли ще имате повод да се оплачете от финансови затруднения.

Здравето

Основен източник на проблеми през тази година може да се окажат различни и трудни за определяне алергични прояви. Случи ли се, при това с вещества и продукти, които сте употребявали до момента, то на всяка цена потърсете консултация с алерголог.

Ако принципно имате проблеми с костите и опорно-двигателния апарат, то организирайте част от отпуска си така, че да посетите подходящ санаториум. Изобщо, постарайте се почивката ви да е в съчетание със спа процедури или минерални бани.

Скорпион

Предстои ви да преживеете твърде много събития през тази година. Вероятно ще ви е трудно да дадете еднозначна преценка за част от тях. По-добре не бързайте, а и не обсъждайте впечатленията си с когото и да било, докато не изясните нещата за себе си.

Ще промените динамичния си стереотип. Част от елементите на ежедневието ви ще останат в миналото. Важно е да сте наясно със собствените си желания, да се отървете от онова, което не ви харесва и да се ориентирате към хора или дейности, които ви доставят удоволствие.

С каквото и да се захванете, първо трябва да си отговорите на въпроса дали сте готови. Следващата важна крачка е да сте достатъчно активни. Не чакайте нищо от никъде, една стара мъдрост казва: помогни си сам, че да ти помогне и Господ. Следвайте я!

Любовта

Всеизвестно е, че представителите на вашия знак излъчват изключително силна сексуалност. Това е нож с две остриета, защото нищо не може да ви спре, когато усетите нечие привличане. Това за необвързаните е добре. Желателно е за тях да разширяват социалните си контакти. Само така ще разберат и собствените си предпочитания, и чуждите. За семейните обаче, може да се окаже пагубно. Не чакайте брачният партньор да ви попита защо отсъствате толкова често от къщи.

Преценете позициите си. Прекратете или едната, или другата връзка. Всичко друго би било равносилно на агония.

Работата

Идеи не ви липсват, но рядко намирате подкрепа. Просто хората преценяват идеите ви или като твърде рискови, или като твърде авангардни и предпочитат да не се намесват в реализацията им. През тази година нещата ще се променят.

Ще попаднете на човек почти толкова амбициозен и почти толкова хазартен като вас. Фактът, че не сте сами ще ви подтикне към активни действия, които ще дадат добър резултат.

Успехът от своя страна няма как да не повиши самочувствието ви, но ще е лошо, ако стигнете до степен на самонадеяност и решите да действате манипулативно. Рано или късно действията ви ще са атакувани, а вие ще получите заслужени упреци, които никак няма да ви харесат.

Парите

Ще имате възможност да направите някои перспективни инвестиции. Преди да пристъпите към тази дейност е желателно да проучите всички евентуални резултати, защото може да се окаже, че ще се натъкнете на непредвидени затруднения.

Не е желателно да взимате и да давате пари на заем. Дори на много близки хора. Ако все пак се наложи, оформяйте финансовите си взаимоотношения документално, за да си спестите неприятности и разочарования.

Свързани статии

Здравето

Обърнете си внимание, ако започне някакъв възпалителен процес или инфекция и дълго време не успявате да овладеете ситуацията. Не се самолекувайте в никакъв случай. Направете си пълни изследвания и проверете състоянието на имунната си система.

Защитните ви способности са доста занижени. Бъдете предпазливи спрямо нови храни, нови препарати и дори нови текстилни материи. Търсете лекарска помощ дори при незначителни на пръв поглед сигнали за влошено здраве.

Вашият хороскоп е изготвен от Петя Георгиева.

Снимки: Thinkstock

Коментирай