Свободно време

Годишен хороскоп за 2015 (част трета)

Вижте годишната прогноза за зодиите Стрелец, Козирог, Водолей и Риби

08.01.2015г. / 16 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Водолей

Ще имате една твърде успешна година, ако подхождате към решаване на проблемите рационално. Научете се да си поставяте реални цели и да се радвате на малките постижения. Има хиляди дребни нещица, които ще придават колорит на ежедневието и ще ви зареждат с добро настроение. Не се отказвайте от тях.

Интересувайте се от мнението на близките си, не обръщайте внимание на мимолетни изказвания, идващи от случайни хора, които целят да ви засегнат по някакъв начин. Ще разширите кръга на познатите си и ще напреднете, но повече благодарение на собствените си усилия, отколкото на външна помощ. Подкрепата ще е само катализатор на събитията.

Любовта

Романтичните емоции ще ви дебнат буквално „на всеки ъгъл“. На пръв поглед звучи прекрасно, но може да се окаже и пагубно. Ако все още търсите личността на живота си, то вероятността да попаднете на подходящия човек е огромна.

И попадайки на „светлата“ личност, постарайте се да разберете дали човекът вече не е семеен. Защото не само може да се случи, ами и ще бъде поредното ви разочарование. Ако вече сте създали семейство обаче, вероятността да си навлечете сериозни неприятности, хвърляйки се в необвързващи флиртове и любовни авантюри също е огромна.

Вярно че „най-добрият начин да се избавиш от изкушението е да му се отдадеш“, но мислете за бъдещето си преди да се потопите в привлекателни изкушения.

Не забравяйте, че съвместният живот е поредица от компромиси и не се опитвайте да заемате лидерска позиция. Любовта търси взаимност, а не някой, който да я „управлява“.

Работата

Фантазията ви през тази година определено ще вземе превес. Което не означава да се захващате за всяка хрумнала ви идея. Преценявайте приложимостта на идеите си в перспектива. Може да са интересни и доходоносни, но може да се окажат и временно увлечение, за което не си заслужава да си хабите силите.

Много по-голямо удоволствие ще ви доставя самостоятелната работа. В случай, че се налага да работите екипно, то бъдете толерантни към останалите участници, споделяйте мнението си, но изслушвайте и тяхното. Ще се получи не лоша комбинация.

Парите

Не се безпокойте за приходите си, тях ще ги има. Контролирайте разходите си. И то най-вече тези, които харчите за удоволствие. Е, да, не бива да съжалявате за моментите, когато сте се чувствали добре, колкото и да ви струва, но пък и не бива да изпразвате банковата си сметка за „няколко часа спомени“.

Не доказвайте любовта си с твърде скъпи подаръци. Ефектът може да е отрицателен – обектът на чувствата да ви разбере неправилно или просто да се уплаши от такава настоятелност.

Здравето

Ще предотвратите куп здравословни проблеми, ако се научите да се храните спокойно, с качествена храна и в умерени количества. Откажете се от „бързите храни“, ненапразно наричани още вредни, във всичките им разновидности.

В случай, че работата ви е напрегната и вече сте преминали във втората половина от живота си, то не са изключени проблеми с кръвното налягане. Потърсете квалифицирана помощ незабавно. Важно е да се открие източникът на тревогата и да се насочат усилията към подходящо лечение.

Риби

За вас годината ще е изпълнена с поредица вълнуващи моменти. Едно от най-важните неща ще е, че веднъж завинаги ще си изясните какво наистина харесвате, кое ви доставя огромно удоволствие и как да постигнете съгласие със самите себе си.

Ще установите кои са любимите ви дейности, места и занимания. Не е изключено да промените работата си, да си намерите ново хоби или да попаднете в нова, далеч по-интересна компания. Оптимистичното настроение може да приспи бдителността ви, което не е желателно.

Проявете предпазливост спрямо новите си познати, не е изключено да опитат да се възползват от добротата ви. Идеята ви да се разделите с някои неща, свързани с миналото ви е прекрасна и ще ви помогне да постигнете душевно равновесие, да се избавите от стреса.

Любовта

От вас зависи да преодолеете присъщата си стеснителност и да подхождате към съществуващите и новите връзки по-решително. Присъствието ви ще се забелязва. Ако някой ви харесва, то направете първите крачки към сближаване.

Дори да не се стигне до интимност, то ще си осигурите още едно приятелство. Онези от вас, които вече имат стабилна връзка ще преживеят не една и две критични ситуации.

Търсете причината не в личните си недостатъци, а в скуката и рутината. Малко разнообразие в битов аспект ще освежи отношенията ви в духовен.

Работата

Фактът, че поемате отговорност и прилагате смели решения ще ви помогне да напреднете професионално. Не всичко ще е лесно, но по-добре е да напредвате с малки крачки, но често, отколкото да си поставяте амбициозни задачи с несигурен резултат.

Трябва ви време, за да възприемете някои промени и да свикнете с тях, а едва след това да се възползвате от евентуалните ефекти. Обмисляйте всяко ново предложение и не се захващайте, ако не сте убедени в собствения си потенциал.

Трябва да довършвате нещата без едното от тях да вреди на другото. В противен случай ще навредите на собствения си авторитет.

Парите

Едва ли ще имате сериозни финансови проблеми, въпреки че постъпленията ви няма да са големи. По-скоро известно време ще се обслужвате от средства, заработени в миналото или от постоянен доход, тип наем, рента, постъпления от лихви.

Не е изключено също така да получите някаква награда, приходи от авторско право или наследство. Както се казва: „парите ще ви паднат направо от небето“. Което не означава да се отдавате на мързел и губите инициатива, да търсите изгодна ниша за инвестиции.

Не е изключено да реализирате изгодни сделки с имоти. Ще се окаже по-разумно да вкарате получените средства в обращение, отколкото да ги влагате на депозит в банка. 

Свързани статии

Здравето

Представителите на вашия знак принципно са с крехко здраве и нежна психика. Желателно е да наблегнете на превантивните мерки. Осигурявайте си редовен прием на витамини по удобен за вас и препоръчан от личния ви лекар начин.

Организирайте времето си така, че да не се докарвате до крайна преумора. Имате нужда от редовен сън, ходене пеша, престой сред природата. Няма нищо по-важно от здравето. Ако сте в нестабилна кондиция, няма как да работите пълноценно.

Съобразявайте облеклото си с външните температури. Ако вече имате хронични оплаквания е добре да проведете санаториален курс на лечение. Ще ви укрепи за дълго.

Снимки: Thinkstock

Вашият хороскоп е изготвен от Петя Георгиева.

Коментирай