Свободно време

Характеристики на Дракона според китайския хороскоп

Драконът успява във всичко

27.02.2015г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

В китайския зодиак има 12 знака, като всеки от тях има своите специфики и характеристики. Вижте какви са за Дракона. Родените през годините 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 са под знака на Дракона.

Драконът е жизнен, активен, открит, чистосърдечен, доверчив, енергичен, широкоскроен. Той е чувствителен, изпитва безпричинно безпокойство. Стреми се към съвършенство и това го прави взискателен, както към себе си, така и към другите.

Изисква много, но дава много повече. Раздразнителен е, думите му изпреварват мислите. Умее да дава полезни съвети, но робува на скрупули. Драконът е ентусиаст и лесно се увлича по различни идеи.

Той е разностранно развит, интелигентен, издръжлив, великодушен, има силна воля. Влиятелен е и мнението му се слуша. Драконът успява във всичко и не изпитва никакви нужди по жизнения си път. Каквато и професионална изява да си избере я овладява до съвършенство. Може лесно да спечели всичко, но и да загуби всичко.

Получава много любов, но самият той рядко се влюбва и още по-рядко показва любовта си. Той почти никога не преживява любовно разочарование, но често става причина за драми и сътресения.

Жените печелят обществените симпатии и имат множество обожатели. Драконът създава семейство късно или изобщо не го създава – сам се чувства по-добре.

В детството и младостта си драконът преживява много трудности, защото изисква прекалено много от близките си. Артистичният му темперамент е труден за възприемане и в средната си възраст. Той обикновено превъзхожда околните и не ги разбира.

Въпреки това всички го харесват и се вслушват в мнението му. Има труден характер, винаги е недоволен, но в края на живота си обикновено получава всичко, което пожелае и се чувства много щастлив.

Драконът символизира късмета, космическата сила и положителното планетарно влияние, живота и напредъка. Той носи богатство, добродетел, хармония и дълголетие. Драконът е митичен, той може да бъде огън, злато и вода, но може да бъде унищожен за секунди, след което да се възроди от пепелта.

Мъжът, роден в годината на Дракона – животът му е труден, но материално обезпечен. Ако е роден през пролетта и лятото даже е богат. Има ли родилно петно на рамото той е мъдър, красноречив и популярен сред жените.

Свързани статии

Март и септември за него са критични месеци.

Жената, родена в годината на Дракона е сговорчива, отзивчива и трудолюбива. Ако не случи на подходящ съпруг е особено нещастна. Родените през есента и зимата са по-щастливи и постигат целите си по-лесно.

Ако има родилно петно на гърдите всичките й желания се сбъдват. Главата, костите и зъбите й са слабо място в здравословно отношение. В детството трябва да се пази от огън и вода. Трудни години – 1, 28, 29.

Критични години – За мъжете това са 4, 28, 39, 56 и 60-тата от живота им. За жените – 52, 65 и 80-тата година.

Несъвместимости: Драконът има пряка несъвместимост с кучето и скрита несъвместимост (проявява се след няколкомесечно запознанство) със Змията.

Вашата характеристика е изготвена от Петя Георгиева.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Поли - трето поколен ( преди 3 месеца )
Супер готина статия! Браво, Петя Георгиева!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време