Какво да очакваме от ретрограден Уран в Телец

Уран е планетата на фантазията, интуицията и промените

17.08.2018г. / 14 15ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Напоследък много се говори за планетите в ретроградно движение и то като за нещо страшно, предизвикващо огромни бедствия. Всъщност, не е точно така. Ефектът е двояк. Ще има и положителни последици, ще има и отрицателни.
 
Уран е планетата на фантазията, интуицията и резките промени. Ретроградното ѝ движение въздейства върху усещанията, начина на мислене и оценката за обективната действителност.
 
Той тръгва в ретроградно движение на 08.08.2018 г. в зоната на знака Телец и ще продължи до 06.01.2019 г., като през това време Уран ще премине в знака на Овена.
 
Влиянието на Уран по време на ретроградното му движение ще е положително за знаците, с които той е в противоречие, а именно Телец, Рак и Лъв. Забележете, че става дума за един земен, един воден и един огнен знак, което има своя дълбок смисъл.
 
При нормални условия Уран фактически по никакъв начин не помага на представителите на тези знаци. Напротив, предизвиква състояние на меланхолия, несигурност, обърканост.
 

Ретроградното движение ще се отрази положително на самочувствието на хората със зодия Телец, Рак и Лъв, те ще са в стабилно душевно равновесие. Интересите им ще се променят, ще се ориентират към нови, неприлагани до момента занимания.
 
Влиянието на Уран обичайно създава нервно напрежение, но при ретроградна фаза на движение представителите на тези три зодиакални знака ще са доста по-спокойни от обикновено и това състояние видимо ще се усети в поведението на Раците, които са най-емоционалните в тройката.
 
Уран влияе и върху умението ни да проявяваме състрадание, съчувствие към чуждите грижи и проблеми. В периода на ретроградност споменатите вече по-горе зодиакални знаци ще отделят много повече време за „подреждане“ на собствените си мисли и чувства, отколкото за чуждите такива.

 

>> Любовен хороскоп за 6 – 12 август 2018 <<
 
В известен смисъл това поведение може да бъде възприето като егоистично, защото обръщайки внимание на себе си, хората ще оставят на заден план близките си. Негативният ефект е, че ще бъдат твърде снизходителни към собствените си грешки и недостатъци.
 
Това е едно от отрицателните влияния на ретроградния Уран.
 
Най-осезателно негативното влияние ще се забележи при представителите на знаците Водолей, Скорпион и Козирог.
 
Като управляваща планета на Водолея ролята на Уран е да помага. При ретроградност функциите му отслабват, представителите на споменатите три знака може да имат проблеми с мотивацията, въображението, да спадне желанието им за творчески изяви.

>> Какво кара различните зодии да изневеряват <<
 
Скорпионите и Водолеите ще са доста по-чувствителни от обикновено и е възможно да навредят на любовните си отношения. Да им е трудно да контролират емоциите, съмненията, изблиците на ревност.
 
Представителите на тези три знака трябва да насочат усилията си към занимания с чисто практически характер. Да правят плановете си в по-широк диапазон от време и да подреждат приоритетите съобразявайки се с обстоятелствата.
 
За всички останали знаци ретроградността на Уран няма да е свързана със сериозни грижи.
 
Да, може да се случи от време на време обективните условия рязко да се променят и в тази връзка да се налага представителите на тези знаци да променят диаметрално-противоположно и плановете си, но това не бива да ги безпокои. Важен е крайният резултат.

>> Женски хороскоп за август за 2018 <<
 
Съществено е да се знае, че когато Уран е в ретроградно движение е по-добре да не разчитаме на случайности и на късмет, което е подсказка, че не бива да се прекалява с хазарта.
 
И един положителен ефект от ретроградността на Уран, който не бива да пропускаме.
 
Хората ще бъдат принудени да действат по-внимателно, по-предпазливо и обмисляйки задълбочено решенията си, няма да повторят стари грешки.
 
Статията е подготвена за вас от Петя Георгиева.

Коментирай