Някои хора са истински щастливци, защото са родени с една прекрасна дарба – да не се безпокоят излишно за неща, които могат да се случат евентуално някога в бъдещето. Опасности, трудности, предполагаеми проблеми и какво ли още не се върти в главата на мнозина от нас, тровейки здравето и психиката ни излишно. Повечето хора страдат от този проблем, предизвикан от постоянната тревога, че нещо лошо може да се случи и как да го предотвратим.

Как да се справите със стреса според зодията?

Хората, които не се поддават на тези мисли определено имат по-ниски нива на стрес в организма, съответно са и по-здрави.

Какво можем да научим от тях, за да свикнем да не се тревожим за дребни неща всеки ден? Какви навици имат тези хора?

Те медитират

Няколко минути медитация на ден намалява нивата на стрес. Ако мислите, че нямате време за такива практики, лъжете се. Можете да го правите дори на бюрото, докато си взимате малко почивка от работата. Дишайте дълбоко, затворете очи и се опитайте в тези минути да не мислите за нищо.

Те се упражняват редовно

Тренировките са доказано средство за намаляване на стреса в организма. Достатъчно е да се раздвижите по 20-30 минути на ден, за да свалите товара и негативните мисли от тялото и съзнанието си.

Те прекарват време сред природата

Няма по-добър лек срещу стреса от красотата на природата. Разхождайте се колкото се може повече в свободното си време на открито и ще забележите как негативните мисли и тревоги все по-рядко ви спохождат.

Те оставят работата в офиса

Ако успеете да се научите да разграничавате професионалния от личния си живот, тялото и умът ви ще са подложени на много по-малко стрес. Когато прекрачите прага на офиса, оставете там работните проблеми. Не ги коментирайте с приятели, не се ядосвайте за драматични случки, свързани с работата и не стойте до късно будни в леглото, за да премисляте какво е трябвало да кажете или направите в дадена ситуация. Така само си вредите.

Вместо това в свободното си време се отдайте на приятни занимания с приятели, близки и семейство, които да ви доставят удоволствие и да ви направят по-малко напрегнати.

Още по темата

Те не се лишават от отпуска си

Много хора не се възползват от целия си годишен отпуск. Все нямат време да се откъснат от злободневното ежедневие, все има още какво да свършат в офиса, все не е подходящ момент или няма кой да ги замести. Причините са много, но нито една от тях не е чак толкова основателна, когато става дума за здравето и щастието ви.

6 храни, които елиминират стреса

Организмът и психиката имат нужда от тази малка почивка. Подарете си ги. Не се лишавайте от тях, защото има редица изследвания, доказващи колко по-висок риск от сърдечносъдови заболявания и нервни разстройства имат хората, които почиват рядко.

Те спят достатъчно

Хората, които спят по-малко от 8 часа на ден имат много по-високи нива на стрес от останалите. Това е така, защото тялото е програмирано да отключи механизми за справяне със стреса в рамките на този дълбок и продължителен сън. Ако той не е такъв, организмът не може да изпълни докрай тези задачи. Резултатът е страдание за здравето.

Те четат за забавление

За да намалите стреса можете да отделяте време за забавни четива. Това помага да не мислите за дреболии, които ви терзаят.

Според изследване на учени от Университета в Съсекс, отделянето само на 6 минути на ден за забавни четива помага за намаляване на стреса с до 68%.