Свободно време

Какви сте в работата според зодията и как да бъдете по-успешни

Няколко идеи как да подобрите представянето си на работното място според зодиакалния знак

08.05.2019г. / 12 22ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Зодиакалният знак носи определени особености и характерни черти, които ни помагат по-лесно да разберем себе си и своите нужди понякога. Това важи без изключение и за поведението ни на работното място. Зодията ни може да предопредели някои черти от характера ни, както и да повлияе на отношението ни към работа, колеги, ръководители. Понякога тези особености, породени от зодията, могат и да попречат на кариерата ни, затова е добре да знаем за тях и да ги имаме предвид. Може би това знание ще ни помогне да бъдем по-успешни в работата си занапред.

Овен

Представителите на зодия Овен обикновено са самостоятелни играчи, които обичат да работят независимо от другите. Тяхната слабост в професионален план е слабата им концентрация. За тях работата от вкъщи за повече от няколко дни не е добър вариант, тъй като лесно се разсейват и не се концентрират така добре, както ако са в офиса. Друго характерно за тях е, че не са особено толерантни към колеги, които не са на разположение, когато те имат нужда от тях. Овните очакват всички да работят колкото тях и със същата отдаденост. Това обаче може да им попречи в работните отношения с колегите и не е изключено да се превърнат в аутсайдерите в офиса или на работното място.

Съвет: Опитайте се да бъдете по-снизходителни към хората, с които работите и да се съобразявате с индивидуалните особености на човека срещу вас. Не очаквайте всички да работят по същия начин, който е подходящ за вас.

Телец

Когато Телците са отдадени на една задача и са поели ангажимент, те работят сериозно и съсредоточено, без да имат нужда от надзор. Това тяхно качество им служи добре, когато се налага да работят дистанционно. Може да им се има доверие, че ще работят достатъчно съвестно и няма да се разсейват, докато не приключат с поетия ангажимент и работна задача. Това, което се отразява по-негативно на Телците в професионално отношение е промяната. Те изпитват трудност да се адаптират към нови обстоятелства и гледат скептично на промените в работата. Телците обичат да се чувстват сигурни и не са почитатели на изненадите.

Съвет: Опитайте се да приемате по-лесно промените и да се адаптирате към тях с минимум стрес за вас. Приемете ги като нормална част от вашето ежедневие, особено нещата, които не можете да контролирате.

Близнаци

Представителите на тази зодия обичат гъвкавостта в работен план и функционират най-добре, когато общуват. Това означава, че ако трябва да работят от вкъщи или дистанционно от колегите си, може би няма да се чувстват така добре, както в офис, но все пак ще намерят начин да общуват посредством социалните мрежи и електронна поща. Близнаците имат нужда да обсъждат работата си и да планират задачите си, за да бъдат максимално продуктивни. Тяхната гъвкавост им помага да се адаптират добре в нови ситуации и обстоятелства, а тяхната общителност бързо гради мостове с колеги и началници.

Съвет: За да подобрите своята продуктивност и да сте още по-успешни бъдете максимално концентрирани. Понякога губите от концентрацията си, разсейвате се с проблемите на колегите в стремежа си да общувате и да сте на разположение.

Рак

Благодарение на своята интуиция и най-вече на емпатията, присъща за представителите на тази зодия, Раците се справят много добре с професионалните си задачи. Те с лекота съчетават както работни ангажименти, така и личните си задължения. Интуицията им помага да се разбират с колегите и ръководителите си дори и без думи, разчитайки невербалните им сигнали. Раците са една от зодиите в зодиака, които се справят успешно, ако са на ръководни позиции, именно поради толерантността и емпатията си. Умеят да се поставят на мястото на другия и това им помага в работата.

Съвет: Балансирайте в отношенията си с колегите и не се увличайте в прекалено лични контакти. Това може да ви повлияе и да се отрази негативно на продуктивността ви.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )