Свободно време

Какви сте в работата според зодията и как да бъдете по-успешни

Няколко идеи как да подобрите представянето си на работното място според зодиакалния знак

08.05.2019г. / 12 22ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Лъв

Лъвовете обичат рутината в работата си, тя ги кара да се чувстват спокойни и сигурни. Разбира се, като представители на една от най-нарцистичните зодии, обичат да бъдат хвалени на работното място и да се признават публично техните постижения и заслуги. Това понякога обаче може да подразни колегите им и да ги направи по-малко кооперативни, когато са в екип. Поради своята свободолюбива природа Лъвовете не са така успешни, ако работят в тандем с друг. Те разгръщат потенциала си, когато работят самостоятелно, но е възможно и понякога да се самозабравят и унесат, затова е добре да имат супервайзър.

Съвет: Прекрасно е да вярвате в себе си и в своите възможности, но е добре и да бъдете смирени в някои ситуации, за да не привличате гнева на колегите си.

Дева

Представителите на тази зодия са перфекционисти в работата. Те държат всичко, което вършат, да е направено идеално, без грешка. Концентрират се върху работата си без проблем и не се разсейват лесно. Това, което понякога им изиграва лоша шега е, че се фокусират прекалено върху детайлите и потънали в тази концентрация, могат да изгубят общия план на дейността си. Това неминуемо рефлектира върху настроението и самочувствието им.

Съвет: Не губете поглед върху общата картина в работата си и не я жертвайте за сметка на детайлите. Работете фокусирано, но и почивайте, за да можете да сте продуктивни по-дълго време.

Везни

Везните са почитатели на компромиса в работен план. Те не са конфликтна зодия, общителни са и са склонни винаги да търсят решение, което е угодно на всички страни в дадената ситуация. Тъй като са доста контактни, за тях не е препоръчително да работят дистанционно, освен ако не се налага. Изолацията не им понася добре, чувстват се потиснати и не са така продуктивни, както ако работят в социална среда и могат да общуват свободно с колегите си.

Съвет: Ако ви се наложи да работите от вкъщи поради някаква причина, стремете се да запазите доброто си настроение и не унивайте. Намерете начин да общувате с колегите си, макар и по виртуален път, за да не се чувствате изолирани.

Скорпион

Скорпионите са една от най-конкурентните зодии. Те обичат да се състезават с колегите си и да демонстрират превъзходство. Скромността не им е особено присъща, което дразни често колегите им. Те обичат работата си, отдадени са на нея и дори да им се наложи да работят дистанционно, можете да сте сигурни, че ще свършат задачите си брилянтно.

Съвет: Перфекционизмът ви понякога плаши колегите ви и те се дистанцират от вас. В един момент може да се окаже, че сте изолирани, а това ще навреди на работата ви, рано или късно. Опитайте се да не изисквате прекалено много от хората, така, както изисквате от себе си. Вашите високи стандарти не са постижими от всеки и е важно да проявявате разбиране към другите.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )