Свободно време

Какви сте в работата според зодията и как да бъдете по-успешни

Няколко идеи как да подобрите представянето си на работното място според зодиакалния знак

08.05.2019г. / 12 22ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Стрелец

Представителите на тази зодия са сред най-креативните в зодиака. Трудно се вписват в рамки и ограничения, не им е лесно да спазват и работно време. За тях е много подходящо плаващо работно време, както и професии, които не изискват работа на едно и също място всеки ден. Скуката и еднообразието убиват бързо креативния дух, който Стрелците носят в себе си, затова трябва умно да избират професия и работно занимание. Тяхната продуктивност зависи основно именно от креативността.

Съвет: Имате нужда от граници в работата си, дори и да не са прекалено видими. Те ви помагат да сте продуктивни, без да изгаряте в прекалено много страст и ентусиазъм.

Козирог

За Козирозите не е проблем рутината на работното място, тя не ги изморява или пък да пречи на креативността им. Те умеят да се адаптират добре към нова работна обстановка и бързо свикват с нея. Фокусирани са на 100% върху работата си, отдадени са ѝ изцяло. За тях важи правилото, че работа не се носи вкъщи. Обичат професионалните си ангажименти, но в момента, щом напуснат офиса или работното място, те забравят за задачите и насочват мислите към личните си дела.

Съвет: За да повишите своята продуктивност не би било зле понякога да разчупвате ежедневието си и да опитвате нови неща в работата. Рутината е полезна, но е възможно да ви лиши от нови и по-креативни постижения.

Водолей

Макар Водолеят да е въздушен знак и да имат необходимост от обмен на идеи с колегите и ръководителите си, те също така добре се справят и ако работят дистанционно и самостоятелно. Не е задължително да общуват „очи в очи“ със своите колеги, за да свършат успешно задачите си, могат да го направят и виртуално. За Водолея няма граници в общуването и нищо не може да му попречи да комуникира с другите, стига да иска.

Съвет: Вслушвайте се по-често в това, което ви казват колегите. Понякога сте толкова убедени в своята правота, че не се замисляте за позицията, която другите изказват. Научете се да слушате и чуждото мнение, без да е задължително да се съгласявате с него.

Риби

Рибите са мечтателите на зодиака. Те държат на своето лично пространство в работата, но дори и да им липсва такова, те са способни да се изолират от другите в свой собствен свят. Общуването с колеги и ръководители не ги притеснява, но и да липсва комуникация, това не е проблем за тях. Те могат да вършат работата си отговорно и професионално, без да я обсъждат с другите или да се налага някой да ги надзирава и да осъществява контрол над тях.

Съвет: Макар и да не сте почитатели на социалните контакти в работата, научете се да общувате с колегите си, поне от време на време. Може да ви се струва излишно на пръв поглед, но впоследствие ще разберете, че комуникацията с определени хора ще ви донесе дивиденти.

 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )