Свободно време

Ана Уинтур – една от най-влиятелните фигури в света на модата

Близка приятелка е с Роджър Федерер

07.02.2020г. / 13 23ч.
Михаела Лазарова
Анна Уинтур. Снимка: БГНЕС/EPA

Анна Уинтур. Снимка: БГНЕС/EPA

Тя е 30 години на върха, ръководейки американското модно списание „Vogue“. Ана Уинтур – една от най-влиятелните жени в света на модата. Властна, но и вдъхновяваща със своя невероятен стил, тя винаги може да бъде забелязана на първите редове на Седмиците на модата, наблюдавайки внимателно колекциите през очилата си с дебели рамки Chanel. Какво не знаете за нея? Вижте няколко любопитни факта.

Тя е не само главен редактор на „Vogue“, но е и художествен ръководител на издателя на „Vogue“, „Condé Nast“.

Ана Уинтур е родена на 3 ноември 1949 година в Лондон.

Тя е най-голямата дъщеря на Чарлз Уинтур, редактор на „London Evening Standard“.

Ана има две деца – син и дъщеря, Чарли (1985) и Бий (1987), както ги нарича. През 2017 стана и баба, след като синът ѝ и половинката му се сдобиха с дъщеричка.

Модните съвети на Ана Уинтур

Нейната бивша лична асистентка Лорън Вайсбергер, която работи за нея в периода 1999 – 2000, написва романа „Дяволът носи Прада“ през 2003 г., който по-късно се превръща в успешен филм. За написването на книгата Вайсбергер се вдъхновява от образа на „Ядрената Уинтур“, както я наричат в модните среди. Но Ана показва добро чувство за хумор, присъствайки на премиерата на филма (2006), облечена в Prada.

Идеи за къси прически в русо

Едва 14-годишна, Ана решава да носи прическата си в стил bob, с който днес е толкова популярна и разпознаваема.

За Уинтур точността е от голямо значение. Тя става рано, обича да играе тенис, след което отива в офиса на модното списание.

Първоначално кариерата ѝ стартира в две британски списания, а след това се премества в САЩ като работи последователно в изданията „Ню Йорк“ и „Къща и градина“.

Според документалната поредица на BBC „Boss Woman“, тя рядко остава на партита повече от 20 минути, тъй като си ляга рано всяка вечер.

Коко Шанел – преди и след Chanel N°5

От 1994 година, тя не спира да носи обувките на Manolo Blahnik. Те се изработват по поръчка, а моделите са класически, в бежово, винаги с тънка каишка за перфектно прилягане.

Тя е не само моден експерт, но и филантроп. От 1990 г. е успяла да събере над 10 милиона долара за благотворителни организации в борбата срещу СПИН.

Според някои източници, годишната ѝ заплата възлиза на 2 милиона долара, но получава и надбавка за дрехи на стойност 200 000 долара годишно.

Приятел е с Роджър Федерер, Мишел Обама и други известни личности.

Още нещо, което вероятно не знаете е, че Ана Уинтур има орден от кралица Елизабет II и носи благородническата титла Дама на Британската империя.

Страда от арахнофобия (страх от паяци).

Един от любимите ѝ сериали е „Игра на тронове“.

Сред любимите ѝ аксесоари са слънчевите очила, с които рядко се разделя.

Снимки: БГНЕС/EPA

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Mimi ( преди 4 години )