Свободно време

5 знака, че е време да промените нещо в кариерата си

Време ли е за промяна на кариерното ви развитие? Трябва ли да смените работата си?

01.06.2020г. / 14 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Оставането вкъщи заради пандемията от коронавирус остави много хора без работа. Други пък, които имаха възможността да работят от дома си вероятно са направили своите равносметки и са се запитали добре ли се чувстват реално с работата, която вършат. Обикновено такива моменти на сътресение в живота са и преломни моменти за отношенията между хората, за кариерата, за това чувствате ли се щастливи изобщо от това, което правите.

Важни качества за добрата кариера

Ако сте си задавали тези въпроси, докато сте имали достатъчно свободно време за размисъл, вероятно се нуждаете от промяна и сега е моментът да направите първата крачка. Една от най-лесните промени, които можете да направите е да смените кариерата си, работата си, да насочите развитието си в друга посока.

За да разберете дали се нуждаете от нов старт в кариерата, отговорете си на някои въпроси и проследете дали следните признаци са налице при вас.

5 причини извънредната работа да не помага на кариерата ви

Не се чувствате мотивирани

В каквато и област да работите, мотивацията винаги е движещата сила на желанието за работа, на продуктивността, на удовлетворението и стремежа към усъвършенстване. Когато мотивацията ви изчезне, нищо от останалото няма да е налице. Започвате да вършите задълженията си механично. Не се стараете. Не ви пука дали проектът ще е успешен или не. Идвате на работа ден за ден с нежелание и с равнодушие. Това ви убива и е вредно за психиката ви, за уменията ви, вредно е и за работодателя ви. Всички губят в такива ситуации.

Чувствате се несигурни в настоящата си кариера

Ако непрекъснато се питате дали това е нещото, което си представяте, че ще работите в бъдеще, определено нещо не е наред. Ако се чудите дали се радвате на постиженията си, това не е вашата мечтана работа. Вслушвайте се в корема си, а не в главата си. Ако коремът ви трепне и усетите вълнение, това е нещото, което трябва да вършите. Понякога стомахът ни е много по-мъдър от мозъка.

5 знака, че кариерата ви е в застой

Винаги се оплаквате от работата си

Оплакването и мрънкането е ясен признак на неудовлетворение. Защо е нужно да продължавате да си го причинявате, щом ви носи толкова негативни емоции. Помислете реално за промяна в кариерното си развитие. Насочете се към нещото, което ви прави щастливи.

Свързани статии

Никога не отивате с нетърпение на работа

Хората, които работят онова, което ги кара да се вълнуват и да са щастливи, всъщност не работят. Те живеят всеки ден с мечтата си. Ако вие с ужас броите оставащите дни от почивката си, мразите понеделник и живеете за идването на уикенда, определено трябва да смените работното си място.

Най-големите грешки, които хората правят с кариерата си

Нямате доверие в уменията си

Когато не обичате това, което правите и когато го правите с нежелание, вие несъзнателно започвате да се съмнявате и в уменията си. Губите вяра в себе си. Всъщност не вярвате, че това, което правите е точно за вас, но сте го потиснали дълбоко в съзнанието си. А то излиза на повърхността под формата на съмнение в себе си. Не можете да избягате от интуицията си. Тя всячески ще се опитва да ви подскаже, че имате нужда от нова кариера.

Коментирай