Свободно време

3 карти разкриват с каква емоционална рана е време да се разделите

Изберете си карта и вижте

12.11.2020г. / 13 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки от нас има негативни усещания, понякога емоционални рани, за които не си даваме сметка колко влияят на живота ни. Те пречат да градим щастие, да преоткриваме себе си като личности.

Днес споделяме тест с три карти. Изберете си една и вижте с каква емоционална рана е време да се разделите.

1. Вие трябва да се справите с емоционалната нестабилност

Може би проблемът с нея се корени в детството, отношенията с родителите. На един по-късен етап от живота ви, това ви е накарало да създавате нездравословни привързаности към другите, за да компенсирате нещо, което не сте получили като дете. Вероятно ви липсва увереност, че сами не можете да се справите с предизвикателствата на живота или че не заслужавате да бъдете обичани, или пък имате нужда от постоянно внимание, за да се чувствате в безопасност. Пуснете миналото и ще заживеете в хармония.

Знаци, че някой може да ви предаде

2. Освободете се от усещането за вина

Негативните усещания, които могат да ни пречат през целия живот, се зараждат още докато сме деца в семейната среда, в която растем. Ако вие сте избрали карта номер 2, време е да се разделите с чувството за вина – че не сте достатъчно добри в работата, като личност, че не се справяте с предизвикателствата на живота, че не угаждате достатъчно на хората край себе си и т. н.

Силата на мантрите в трудни моменти

Няма как да изградите щастлив живот, ако постоянно се чувствате виновни. Какво усещате, когато видите нещо хубаво в магазина и искате да го купите за себе си или пък ви се иска да си направите разкрасяваща процедура? Чувство за вина. Дали е редно, какво ще си кажат другите. Скрита манипулация към вас, с която е време да се разделите.

5 знака, че сте обект на манипулация

3. Време е да се разделите с разочарованията

В живота на всеки има разочарования, които най-често идват от хора, на които сме се доверили – в работата, роднини, приятели, любим човек. Когато преминем през поредица от разочарования, ние изграждаме нещо като защитна стена. Важно е да бъдем предпазливи към хората около себе си, но прекалената дистанция може да отдалечи и тези, които имат добри намерения към нас. Бъдете по-отворени, давайте шанс на хората, не позволявайте на очакванията ви да ви разочароват.

Коментирай
Здраве и красота