Свободно време

5 знака, че негативната енергия е превзела живота ви

Склонни сте към негативно мислене

21.04.2021г. / 09 08ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако някой ви попита какъв е животът ви, как ще го определите? Надделяват ли бъркотиите, демотивацията, проблемите, може би някои хора ви отбягват вече, мрънкате постоянно и за всичко? Когато налице е всичко това, то подсказва, че човек е заобиколен от негативна енергия, която може той да създава и подхранва, но в нередки случаи да се окаже, че първоизточника на тази енергия са роднини, приятел, колега. Вижте 5 сигурни знака, че негативната енергия е превзела живота ви.

4 лесни стъпки за прочистване на негативната енергия от дома

Единственото ви мото е да докажете, че сте прави

Когато разговаряте с колеги, близки, любимия човек на различни теми и възникне спор, винаги ли искате да сте прави, независимо дали става въпрос за нещо важно или за несъществени неща? Ако отговорът ви е положителен, то вие най-вероятно имате крехко его, изпитвате някаква несигурност или страх, че ви възприемат по грешен начин. Неприемането на чуждата гледна точка подхранва във вас емоции като гняв и безпокойство, но и негативна енергия.

6 модела на мислене, които са подвеждащи

Навикът руминация

Представете си ситуация: важен делови разговор или от личен характер, който е завършил неприятно, спор с приятел, интервю за работа, което не е протекло според вашите очаквания и т. н. Колко често след такива ситуации вие премисляте, преживявате тези събития отново и отново, страхувайки се, че не сте се показали в добра светлина? Премисляте какво ще кажете следващия път ако отново случката се повтори.

Мъдрости на Буда за хармония и щастие

Руминацията ни кара да планираме предварително тревожността и да се опитаме да я контролираме. Мисленето как ще постъпим следващия път, всъщност не ни успокоява, а засилва още повече нивата на стрес.

Руминацията бива наричана още мисловно предъвкване. Хората, които се сблъскват с нея, след спор са склонни отново и отново да премислят целия разговор, да съставят нови отговори. Те преживяват негативните емоции отново и отново, което генерира отрицателна енергия, която изтощава психиката и физиката.

Признаци, че сте прекалено добри и това не е здравословно за вас

Честа игра на вина

Обвинявате ли постоянно другите за всичко негативно, което ви се случи? Съдите ли ги, че не се заемат с това да разрешат вашите проблеми? Всичко това не решава сложните ситуации, в които попадате, а само увеличава напрежението и негативната енергия. Живеенето по този начин не поправя грешките и така не привличате положителни събития и положителна енергия в живота си.

Свързани статии

Склонни сте към негативно мислене

Ако сте от хората, които са преживели много негативни емоции в поредица или изобщо през живота си като цяло, в даден момент е много лесно негативният начин на мислене да надделее над положителните вибрации. Въпреки лошото, не бива да забравяме за хубавото, защото мислите ни генерират енергия, която излъчваме към себе си, към другите и която привлича събития в живота ни.

Резки промени в настроението

Те включват смях, когато гледате комедиен филм, когато се случи нещо смешно, когато прочетете забавен виц, но след това се почувствате тревожни, тъжни, по ред причини. Когато емоциите ви са извън контрол, вие сте склонни да засилвате отрицателната енергия. Всичко и всички край вас ви „създават“ проблеми. С тази негативна нагласа и енергия, само отблъсквате хората.

Коментирай
Свободно време