Свободно време

6 неща, за които да не губите повече време

Ненужната драма около вас

03.04.2021г. / 10 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В началото на всяка година, месец, обикновено си обещаваме нещо. Да се храним здравословно, да пътуваме повече, да четем повече, да спортуваме, да спрем цигарите и т. н. Но дали не забравяме да си обещаем да не губим повече от ценното си време за някои неща, които само ни теглят назад? Вижте 6 неща, които е важно да контролирате, ако искате да бъдете по-щастливи, а най-добре „ги хвърлете в кошчето за боклук“.

Отрицателното мислене за текущата ви ситуация

Ако се намирате в преходен, труден период, много по-лесно е да се фокусирате върху трудностите, отрицателните емоции, да започнете да се самосъжалявате. Мислите само за провала, говорите само за него. Не забравяйте, че вашите мисли привличат събития. Не забравяйте и за вашите силни страни, успехи. Отрицателната настройка няма да ви помогне, а ще ви обърка.

Какво отличава психически силните хора?

Хората, които ви манипулират, пробутват ви техните разбирания за щастие и не вярват в мечтите ви

Вероятно в обкръжението си имате поне един такъв човек. Ако можете да се пренастроите така, че да не обръщате внимание на казаното, това е чудесно. В случай, че ви е трудно и усещате, че тази личност ви натоварва по някакъв начин, тогава намерете способ да я изолирате от живота си, да намалите контактите, ако няма да я изключите и да покажете, че знаете кои сте и на какъв път се намирате.

Ненужната драма около вас

Тя може да е в лицето на роднини, познати, колеги, приятели или вие да си я създавате сами. Бъдете достатъчно мъдри, за да се отдалечите от всичко това, което само черпи от вашата положителна енергия.

Признаци в поведението, които издават, че сте несигурни

Какво мислят другите за вас

Колко лично приемате критиката и успявате ли да разграничите градивната от тази, която цели само да ви манипулира и да ви накара да се почувствате зле? Не забравяйте, че хората не казват и не правят нещата заради вас, а заради тях самите. Просто променете начина, по който реагирате на тяхната негативност.

7 цвята за повече релакс и по-малко стрес

Спрете да се фокусирате върху това, което нямате

Приемаме много от хубавите неща в живота ни за даденост. Губим ценно време, енергия в това да униваме за нещата, които нямаме. Нашата визуализация е, че нямаме, че няма да имаме и в резултат и не получаваме.

Свързани статии

Защото вибрациите ни са отрицателни, не мислим трезво и това ни пречи да намираме решения, да сме дейни и да осъществяваме мечтите си. Оценявайте всичко хубаво, благодарете всеки ден за него. Повтаряйте си, че ще имате, че ще осъществите целите си. Това пренастройва в положителна посока.

Не се сравнявайте с другите

Социалното сравнение е „крадецът“ на щастието ни. Губим време и енергия в това да се сравняваме кой е по-успешен от нас, кой е намерил по-богат партньор, на кого децата му показват по-добри резултати в учебния процес. Прави ли ни това щастливи, мотивира ли ни да търсим повече варианти за реализация? Отговорът е – не.

Снимка: iStock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
ne mi haresva cast ot stariyata parvo nikoga ne sam se sravnyaval sas nikogo za nisto na sveta tova e neciya gledna tocka yvajavam mnenieto vsicko imame slava bogo sto sme na kraka ne govorim za bogatstva razbira se ne ce vajno horskoto nenie no ima hora koito ne spitat da gledat sebe si a da gledat drugi hora
отговор Сигнализирай за неуместен коментар