Свободно време

10 причини да ставате рано

Защо ранното ставане е по-полезно?

15.07.2021г. / 05 43ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. По-добро настроение.

Ранното ставане подобрява настроението, защото стресът в тялото намалява. Отслабената имунна система, високото кръвно налягане, влошените механизми на съня са само част от факторите, които влияят на нервната система и настроението. Когато си изградите навик за редовно ставане рано, настроението ще се подобри.

10 неща, които здравите хора правят преди 10 часа сутринта

7. Здрава кожа.

Нередовният режим на сън може да се отрази и на кожата. Възможно е влошаването на състоянието ѝ, акнето, появата на фини линии и бръчки, повяхването да се дължат на лошия режим на сън. Изграждането на структурирана рутина на ранно лягане и ставане може да подобри състоянието на кожата, благодарение на здравословното протичане на редица процеси и намаляване на стреса, което се отразява и върху кожата.

8. Намаляване на тъмните кръгове.

Когато си лягате рано и ставате рано, това се отразява благотворно на кожата, особено около очите, където е най-тънка и деликатна. Спането до късно и късното лягане често водят до тъмни кръгове и изморен вид на кожата.

10 неща, които ще ви направят бодър ранобудник

9. Повече време за здравословна закуска.

Закуската е най-важното хранене за деня. Пълноценната закуска стимулира метаболизма и допринася за всички важни процеси в организма, както и за достатъчните нива на енергия през целия ден. Ако ставате рано ще имате повече време за полезна закуска, ако досега сте я пропускали заради бързането за работа.

10. По-добра концентрация.

Ранното ставане дава възможност за по-пълноценно събуждане. То намалява стреса, тъй като ви дава достатъчно време да се концентрирате и да активирате организма си за предстоящия ден. По този начин концентрацията се подобрява, а с нея и продуктивността ви през деня.

5 причини да правите повече сутрешен секс

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )