Свободно време

10 сигнала, издаващи несигурност

Ниско самочувствие, ниска самооценка, които вредят

12.08.2022г. / 17 54ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки има своите несигурности. Почти не съществува човек, който да не се съмнява в някоя от даденостите си, да се срамува, страхува да покаже слабостите си или да ги признае. Нормално е несигурностите да са част от личността ни и да се проявяват по различен начин. 

5 явни признака на несигурния мъж

Много хора бъркат добротата и учтивостта със слабост. Ако проявявате доброта в различните ситуации, това може да се възприеме от такива хора като слабост, от която да се възползват. Съществува тънка граница между това да бъдеш учтив и да уважаваш другите, и между това да не уважаваш себе си в стремежа си да угодиш на всички, да се харесаш на всички. 

Кои са признаците и сигналите, които издават несигурност в себе си?

1. Пренебрегвате себе си, за да направите някой друг щастлив. 

Това по правило не е лошо, особено ако се касае за човек, когото обичате и който е от близкото ви обкръжение. Ако обаче постоянно пренебрегвате себе си, за да му угодите, това може да е признак на токсична връзка. Това положение на постоянно лично пренебрегване от ваша страна показва неисгурност, от която другите се възползват и която ви кара да се чувствате депресирани. 

Признаци в поведението, които издават, че сте несигурни

2. Не харесвате тялото си. 

Ако непрекъснато намирате несъвършенства по тялото си, заради които да се срамувате и да го криете, това показва вътрешна несигурност. За да се справите с това е важно да сте в мир с тялото си такова, каквото е. Приемете го и с времето ще започнете да се чувствате все по-добре в кожата си, а това личи и отвън. 

3. Не изразявате мнение. 

Ако се страхувате, че няма да бъдете разбрани правилно или че няма да ви харесват, ако мнението ви не съвпада с чуждото, това издава несигурност. Няма нищо лошо в това да покажете мнение, дори то да не съвпада с общото или с това на събеседника ви. Отстояването на мнението е признак на характер, което автоматично ви прави уважавана личност. 

4 начина, по които партньорът ви кара да се чувствате несигурни

4. Не вярвате на себе си и искате съвети. 

Хубаво е да искате съвет, когато се налага. Но ако го правите постоянно, това издава липса на сигурност в преценката ви и ниско самочувствие. 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 2 години )
Свободно време