Свободно време

5 здравословни навика за 2022

Устоявайте на лошите дни

15.12.2021г. / 16 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нова година, нови очаквания и надежди, куп обещания към себе си, които невинаги изпълняваме. Дали през новата 2022 да не променим нещо? Да си създадем някои навици за повече физическо и емоционално здраве, за повече мотивация и успех. Защото ако например решим да се храним по-здравословно и се чувстваме физически добре от тази промяна, то начинът ни на хранене няма как да не повлияе и на нашето емоционално състояние. Чувстваме се по-щастливи, харесваме се повече.

За новата година споделяме с вас 5 навика за повече здраве и щастие.

Фокусирайте се върху положителното

Позитивното мислене има изключително благоприятен ефект върху здравето ни. От друга страна, негативните мисли и настроения водят до редица здравословни проблеми. Всъщност много по-лесно ни е да се фокусираме върху негативността, страха.
Чували ли сте за ретикуларната активираща система? Ние до голяма степен създаваме реалността на света около нас, като възприемаме това, върху което се фокусираме. Ако се оставите да затънете в негативните събития около вас, постоянни тревога и страх, те ще превземат живота ви. Но полагайки усилия да се фокусирате върху положителното, тогава животът ви ще бъде по-спокоен, може да бъдете по-щастливи.

Женски хороскоп за 2022 година

Правете ежедневни упражнения

Или посещавайте спортни занимания. Ежедневните упражнения водят до множество ползи за здравето. Подобряват качеството на съня, помагат за баланса на кръвната захар и кръвното налягане, баланса на хормоните и т. н. Това е един от най-добрите подаръци за новата година, които може да направите за тялото си.

Направете упражненията ваша лична цел. И съвсем не е задължително да посещавате фитнес, има толкова много активности, включително и разнообразни упражнения, които да правите у дома, които ще ви помогнат да укрепите мускулите, да намалите стреса и ще ви поддържат в добро физическо състояние.

Древен японски метод помага за облекчаване на редица неразположения

Устоявайте на лошите дни

Ще кажете „Звучи лесно, но е трудно да се приложи.“. Напротив, това, което можем да направим е да намалим непродуктивните си лоши дни, като просто не си позволяваме да се подчиним на негативността. В живота ни винаги ще има и трудни ситуации и понякога животът ни е достатъчно труден, че да го правим още повече.

Помислете само колко хубави мигове пропускате, ако се оставите да бъдете винаги унили. Ето защо, ако се окаже, че днешният ден не е от най-добрите ви дни, просто се съпротивлявайте на лошото настроение, избирайки да бъдете щастливи.

Лоши навици, с които да не продължавате в 2022

Фокусирайте се върху храненето

Още един здравословен навик, който може да следвате през новата година. Точно както движението е важно за тялото ни, така и храната играе голяма роля в това да бъдем здрави, да имаме повече енергия, да постигнем желаната фигура... Определено не е лесно да кажем „не“ на някои храни, но с малко усилие и постоянство, можем да се насочим към по-здравословни варианти и да превърнем здравословното хранене в наш навик.

Това не е диета, а грижа за здравето. Поставете акцент върху грижата за тялото си. Само мисълта, че днес сте консумирали достатъчно количество витамини от полезни храни и сте хапнали 2-3 блокчета тъмен шоколад вместо цял млечен, ще ви накара да се чувствате добре и мотивирани да продължите да се грижите по-добре за себе си.

Свързани статии

Обградете се с позитивни хора

Всеки има своите лични грижи, въпреки това добрите хора успяват да бъдат подкрепящи и позитивни и в трудни за тях моменти. Хората в живота ни имат много голямо въздействие върху нашите решения, нагласи. Не можем да си позволим лукса да прекарваме време с токсични личности, дори и те да са наши близки.

Това е нашият живот, нашето време да сме щастливи и това се случва с изборите, които правим, с хората, които допускаме до себе си. Може би сте чували следната мисъл „Вие сте този, с когото прекарвате времето си.“ Колкото повече време прекарвате с негативни хора, които ви потискат, толкова по-зле ще се чувствате.

Коментирай