Свободно време

5 неща, които показват, че не уважавате себе си

Храните се със стара и счупена посуда

19.12.2021г. / 17 16ч.
Михаела Лазарова
снимка: istock

снимка: istock

„Единственият човек, с когото ще прекараш целия си живот, си самият ти.“

Мъдра мисъл, която ни напомня, че най-напред трябва да обичаме себе си, да се грижим достатъчно добре за личността си. Има редица признаци, разкриващи дали един човек се уважава или не, като как се грижи за здравето си, зъбите си, дали поставя граници на личното си пространство. Кои са другите знаци, че уважавате или не себе си?

Консумирате напитки и ястия в чаши и чинии, които не са здрави

Човек, който се уважава, ще изхвърли дори любимата си чаша или чиния, ако види, че има пукнатини, олющени картинки, липсващи парчета. Но има хора, за които това си е съвсем наред, дори и чашата да е леко счупена или чинията да е захабена вече. Такива личности на подсъзнателно ниво смятат, че не заслужават най-добрите неща в живота. Когато се задоволяваме с по-малко, ние не получаваме нещата, които всъщност заслужаваме.

Какво първо забелязват хората във вас?

Храната, която ядете

Всеки има своите хранителни навици., Има хора, които ядат всичко, купуват нещо, само защото е на промоция, без да се замислят за неговото качество и как би се отразило на здравето им. Такива хора не ги е грижа за тях. От друга страна, тези, които ценят здравето си, ще се опитат да балансират менюто си така, че да получават повече здравословни храни.

Не на последно място има значение как се храните. Дали си създавате приятна обстановка, подреждате масата красиво или се яде набързо, на пуснат телевизор, докато говорите по телефона. Това отново е липса на уважение към себе си, незнаене на това как да си доставите повече щастие с някои малки, но важни детайли.

Как да контролирате емоциите си?

Купуване на евтини дрехи с ниско качество

Има хора, които обичат да се ровят в евтините магазини за дрехи, да купуват на килограм дрехи и особено в месеците за разпродажба. Купуват, защото им се струва изгодно, без да се замислят, че може би инвестицията им не е чак толкова добра. Човек, който уважава себе си, има различно поведение на пазаруване на облекло. Обичащите себе си хора, винаги много внимателно обмислят външния си вид и се опитват да купуват висококачествени дрехи или такива, които изглеждат такива, но са на изгодна цена.

10 навика на продуктивните хора

Носене на стари дрехи в лошо състояние

Помислете дали имате нещо в гардероба си, което има някоя и друга дупка, материята е станала на топчета, а може би зимното пухено яке ви е толкова старо, че пухът му е загубил обема си и вече не ви топли както преди. Носите ги, защото все още стават за носене, трябват ви за работа, няма кой да ви види и т. н.

Според западни психолози, дрехите, които изглеждат зле, оказват негативно влияние върху самочувствието ни. Носейки хубави чисти и здрави дрехи, човек само засилва самочувствието си. И няма значение дали това са дрехи за дома или за работа, нито пък колко струват, защото себе уважението невинаги е свързано с пари.

Свързани статии

Купувате евтини обувки или носите такива в лошо състояние

Не защото нямате възможност, а защото виждате оферта в магазина за обувки и радостно си казвате, че днес ще спестите определена сума. Но в този момент едва ли се замисляте, че тези обувки може да се окажат само за един или дори половин сезон и да се разпаднат бързо, да не са ви удобни, да предизвикат потене и лоша миризма на краката, да пропускат в зимните месеци.

Има хора, които изобщо не обръщат внимание и на това как изглеждат обувките им, но си ги носят, защото са им удобни, здрави са, но няма значение че са олющени, с изтъркани токове. Лошото отношение към обувките и неподдържането им в добър вид, също е показател, че човек не уважава себе си.

По материали от brightside.me

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
ama 4e statia ....6tom kralica margarita , si pozvoliava da nosi vtora upotreba drehi v opredeleni momenti , zna4i tova ima to4en smisul , ne moje sus superluksozni drehi da po4istvam , da pazaruvam , da se capam s kakvo li ne i posle sus su6tite toaleti da se poiaviavam na iziskani mesta . tova niama koi da me ubedi da napravia . blagodaria za statiata no ne e to4na i niama da vzema ni6to ot suveta za drehite . za sudivete za hrana sum suglasna
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време