Свободно време

11 неща, с които отблъсквате хората от себе си

Завистливи сте

10.03.2022г. / 16 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Никой не е идеален. Допускаме куп грешки към себе си, към хората край нас. Понякога си взимаме поука и се стараем да не ги допускаме отново. Въпреки това има специфики на нашия характер и поведение, които могат да се окажат сериозна пречка в общуването с другите и изграждането и поддържането на добри взаимоотношения. Черти, с които ги отблъскваме от себе си.

За какво да внимавате във вашето поведение?

1. Вие сте самовглъбени. Според западни психолози, да си погълнат от себе си е психологическа дисфункция и че често се среща при нарцистичните личности.

2. Излъчвате несигурност в себе си. Нуждаете ли се постоянно от това някой да ви утвърждава колко сте стойностни като личности? В работата, любовта, приятелствата... Несигурността определено може да отдалечи някои хора от вас.

Проблеми, които се появяват, след като заживеете заедно

3. Имате грубо отношение. То може да не се изразява в скандали и кавги. Може да сте груби и когато отправяте критики към някого.

4. Завистливи сте. Не забравяйте, че животът не е състезание и не бива да измервате вашия житейски напредък с този на другите.

5. Играете ролята на жертва. Всеки има своите трудни моменти в живота, но ако постоянно драматизирате и се оплаквате от живота, то определено няма да сте желана компания.

5 характерни черти на емоционално силните хора

6. През повечето време сте негативни за всичко. Представете си, че край вас всичко е без цвят, само сиво и мрачно, дори в много слънчев ден. Няма да се чувствате добре, нали? Същото е с негативните хора. Те носят само мрачност, затова другите се дистанцират от тях.

7. Самохвалство. Самохвалковците обикновено са егоцентрични личности. Нерядко се оказва, че нямат истински приятели, защото просто те не могат да бъдат такива.

5 навика, с които саботираме щастието си

8. Фокусирате се върху външността си, но неглижирате поведението си. В резултат на това се държите надменно, непостоянни сте в обещанията си.

Свързани статии

9. Липса на емпатия или симулиране на такава. Да си съпричастен не е за всеки. Някои хора дори се правят на загрижени за други, само за да ги харесват или на следващ етап да извлекат ползи за себе си.

10. Не сте надеждни. Тази черта може да отблъсне от вас колеги, приятели, партньор в любовна връзка. Да не си надежден означава да не си сериозен към някого, към нещо. Да има рязко разминаване в думите и действията.

11. Послъгвате. Няма човек, който да не лъже, но има един тип хора, които обичат често да лъжат за малки или съществени неща, за да се харесат, за да се измъкнат от трудна ситуация или просто така. Лъжците често вярват, че другите не са ги разкрили, но грешат.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 2 години )
opitvam se da se podobriavam i da stavam po- u4tiv 4ovek .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар