Свободно време

Новолуние в Близнаци на 30 май - не бива да бързаме

Време е да се погрижим за духа и тялото си

30.05.2022г. / 09 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 30 май ни очаква новолуние в знака на Близнаци. Това новолуние слага край на сезона на затъмненията, който е много трансформиращ период. Още през април преминахме през затъмнения, които вероятно при някои представители на зодиака са довели до значителни промени. 

Затъмненията винаги ни поставя там, където трябва да бъдем, дори и ако първоначално не ни се струва, че тям ни е мястото. 

Без значение къде се намираме в настоящия етап от живота си, новолунието в Близнаци ще бъде като свежа енергия за нас. То ни носи добри перспективи, помага ни да повишим своята увереност, смело ще продължаваме да се движим напред. 

Таро карти за юни за всяка зодия

Въпреки че тази свежа енергия от новолунието на Близнаци ще ни даде нови възможности, важно е да не бързаме, а да се движим по-бавно. Да бъдем търпеливи. На нова почва може да почувстваме лекота, но Вселената ни предупреждава да бъдем внимателни. Меркурий, който е ретрограден е управляваща планета на знака Близнаци. Неговата енергия се усеща много по-силно по време на това новолуние. 

В дните около новолунието си позволете да отделите време за себе си и не бързайте с никакви решения. Вселената забавя нещата, за да можете да си дадете необходимото време и да вземете най-добрите решения. 

4 камъка за сезона на Близнаци за всяка зодия

Добре е да се фокусираме върху това да изчистим мислите си от негативното, което ни кара да допускаме едни и същи грешки. Само така ще можем да се ориентираме по-лесно как да продължим напред. 

Меркурий ще бъде ретрограден до 3 юни, след което всичко ще ни бъде много по-ясно. По време на новолунието може да се погрижим за тялото си чрез спорт, медитация, здравословно хранене, за да го балансираме заедно с душата си, да внесем повече хармония в своя свят.  

Какво символизират златната рибка и шаранът във фъншуй

Новолунието ще се изравни с подобната на Марс звезда Алдебаран. Също така съвпада с подравняването на Марс и Юпитер. Това създава невероятно количество енергия, която лесно може да стане агресивна. Ето защо е важно да внимаваме с емоциите си. 

Отрицателните мисли и думи, увеличават риска от тази агресивна енергия. Ето защо е важно да насочим мислите си към неща, които харесваме и обичаме. 

Снимка: istock

Коментирай
Здраве и красота