Свободно време

3 камъка за добро настроение

В красиви цветове

06.06.2022г. / 16 31ч.
Михаела Лазарова
Тюркоаз. Снимка: istock

Тюркоаз. Снимка: istock

Всеки от нас има трудни моменти и трудни дни. Понякога ситуацията ни се вижда по-тежка отколкото всъщност е. Лесно е да дадем свобода на негативното, а то само разрушава живота ни. Хубавото е, че има камъни, които освен че добавят повече красота в ежедневието ни, се смята, че могат да ни помогнат да внесем спокойствие в душата си и да подобрят настроението ни. Споделяме 3 от тях.

Тюркоаз (главната снимка)

Тюркоазеният цвят напомня за лято, море, океан, за свобода и лекота. Не пропускайте да го добавите в дома си, да сложите малко парче от него в портфейла си или да го носите под формата на бижу. Вглеждането в този камък мигновено ще повиши вашето настроение.

В древни времена се е смятало, че тюркоазът защитава своя притежател. Смята се, че камъкът спомага за прочистване и укрепване на енергийното ни поле, което от своя страна повишава вибрационната ни честота и подобрява настроението ни. Тюркоазът ни напомня, че независимо през какво преминаваме, винаги има светлина в края на тунела.

С него можем да преместим фокуса си към по-оптимистичните мисли, когато сме тъжни, когато имаме любовна драма и страдаме. Той ни дава повече спокойствие.

Ако сте родени под знака на зодия Водолей, Риби, Скорпион и Стрелец, не пропускайте да добавите в живота си тюркоаз.

Какво символизира лотосът според фъншуй и как да го използвате



Халкопирит

Невероятно красив камък. Смята се, че неговите „магични“ свойства привличат късмета в работата, но също така е и смятан за камък на радостта и оптимизма, камък, който пази жените и дома. Ярките багри на халкопирита може да огреят дома ви като декорация или да го носите като красив аксесоар. Цветовете му бързо оказват положително влияние върху нашата нагласа и енергийни нива.

Посланието, което камъкът ни носи е, че животът е пълен с магия и чудеса и нашата работа е да отворим очите си за тях, защото те се случват навсякъде около нас, във всеки един момент. Ако сте представител на зодия Лъв или Козирог, не пропускайте да го носите като бижу или да го добавите в дома си.

5 камъка за късмет и защита на новия дом


Унакит

Още един невероятен камък, за който се смята, че ни помага да разсеем мислите за болезнени спомени от миналото, тревожност за бъдещето. Унакитът ни помага да бъдем тук и сега, в настоящето. Всеки човек понякога се чувства като в застой, сякаш плановете му не се придвижват напред.

Свързани статии

Обикновено това се случва по ред причини – точният момент не е настъпил за нас, държим нещо от миналото, което нарушава нашия енергиен баланс и т. н. Вкопчването в негативни мисли блокира нашия естествен поток на енергията в живота ни. Унакитът внася нова енергия.

Той ни кара да се усмихнем, дава смелост да се разделим с миналото. Помага ни да балансираме емоциите, да бъдем устойчиви на трудности, подходящ е за медитация, както и за представители на зодия Близнаци и Везни, но разбира се и за всички останали, които имат нужда от положителна енергия в живота си.

Снимки: iStock

Коментирай
Здраве и красота