Свободно време

Какви дестинации да изберем отсега за есенни екскурзии?

Посетете Прага или пък Хановер

13.07.2023г. / 06 56ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпреки че лятото е в разгара си, по-предвидливите от вас вероятно вече обмислят кои ще са дестинациите, които могат да посетят през следващия сезон. В следващите редове ще ви предложим няколко места в Европа, които могат да предизвикат интереса ви. Ето ги и тях:

Лугано, Швейцария

Според мнозина есента е един от най-красивите сезони. Ето защо, вместо да изпадате в носталгично настроение и да тъгувате по отминалото лято, можете да си създадете нови емоции и да посетите това приказно място. Традиционният есенен фестивал в Лугано вдъхва живот на улиците и площадите в стария градски център. В продължение на три дни, през първата седмица на октомври, посетителите могат да открият местната кухня и да опитат отличните вина от Тичино. Пазарът, на който се продават местни хранителни продукти, също не е за изпускане. Ако пък искате да си създадете още повече настроение, насладете се на музикалните изпълнения на различни фолклорни групи и прекарайте няколко часа на открито, възхищавайки се на уникалната архитектура.

Кои са най-необходимите неща за лятната ви почивка?

Бордо, Франция

Този страхотен град е обявяван за една от най-красивите дестинации в Европа. Бордо ще остави в съзнанието ви не само вкусни, но и незабравими визуални спомени. Историята, гастрономията, топлотата и усмивките на жителите със сигурност ще се запечатат в ума ви завинаги. Това е един от най-красивите региони на Франция. Лозята на Сент-Емилион и плажовете на Аркашон ще ви накарат да се влюбите в Аквитания. Бордо е космополитен град, който съчетава съвременното, класическото и ъндърграунда. Резервирайте си място за престой – къща за гости, апартамент, или дори замък. Ако искате да опознаете още по-добре района, организирайте си круиз с вечеря или пък винен тур.

Флоренция, Италия

Свързани статии

Италия е предпочитана дестинация от мнозина, но ако търсите романтика, културни събития и едни от най-красивите музеи в Европа, Флоренция е мястото, което трябва да посетите непременно. През есента можете да се насладите на тишината и красотата в галерията Уфици. Там можете да видите картини на Джото, Микеланджело, Рафаело, Рубенс, Ботичели, Тициан, Леонардо да Винчи, Филипо Липи и др. Можете да се любувате и на скулптурата на Давид на Микеланджело, която е смятана за една от най-великите икони на ренесансовото изкуство.

Хановер, Германия

Хановер е рай за любителите на зелените площи – можете да се разходите из някой от многобройните паркове или пък Кралските градини на Херенхаузен или горите на Айленриде. Ако пък сте любители на пазаруването, този град е идеална фешън-дестинация, заради една от най-популярните си търговски улици в Германия, която се намира именно в Хановер. Насладете се на този прекрасен град през есента и създайте своите незабравими спомени.

Кои са най-ценните препоръки, които да следвате, ако ще пътувате сами

Прага, Чехия

През есента можете да се любувате на тази прекрасна дестинация, тъй като тогава има по-малко посетители. Именно през този период можете да се насладите на по-спокойна почивка с вашето семейство или приятели. Ако пък сте влюбени, този град ще ви предложи нежна есенна романтика. На любителите на кулинарията и добрите напитки, Прага предлага невероятни местни деликатеси, както и прочутата в цял свят пражка бира. Неслучайно сравняват града с Париж. Площадът в Стария Град е пастелно оцветен, а бароковите му къщички го правят един от най-красивите в Европа. Карловият мост, който е символ на града е бил и единственият мост, който свързва двата бряга на река Вълтава и Прага. Не пропускайте да посетите и Астрономическия часовник, който е един от най-популярните туристически символи на града.

Коментирай