Свободно време

Ретроградна Венера в Лъв на 23 юли – не бива да рискуваме

Възможно е да станем и по-егоистични

22.07.2023г. / 19 14ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 23 юли планетата на любовта, красотата и парите – Венера, става ретроградна в знака на Лъв. Така тя ще се задържи до 4 септември. Когато Венера е в ретрограден период, ние правим преоценка на ценностите си. Това е период, който много астролози смятат за неподходящ за сключване на брак или започване на нова връзка.

6 двойки зодии, които имат най-страстните връзки

Освен това на ретроградна Венера не се препоръчват големи финансови начинания. Ретроградните цикли на планетата се смятат за подходящи за създаване на бюджети и финансови планове и за преосмисляне на личните ни взаимоотношения. Предприемането на окончателни действия в областта на финансите и любовта обаче не се препоръчва, докато Венера отново не стане директна.

Също така не се препоръчват резки смени във визията.

Венера управлява теми, свързани с нашите взаимоотношения, ценности, пари, красота и любов, така че можем да очакваме всички тези области да бъдат подчертани до 4 септември.

Ретроградната Венера обикновено ни кара да мислим за нашите минали действия и как те влияят на решенията ни, когато става въпрос за любов, връзки и пари.

Какво можем да очакваме по отношение на любовните въпроси? Има вероятност при някои хора минали любови да напомнят за себе си, но е възможно и някои любовни връзки да бъдат приключени.

Стари приятели и любовници може да се появят отново, което може би ще усложни настоящите ни отношения. Сега е добре да се справим с проблеми във взаимоотношенията от миналото по време на този ретрограден цикъл на Венера. Случват се събития, които изглеждат обречени или предопределени. Възможно е да ни е по-трудно да изразяваме обичта си.

Как всяка зодия убива връзките си

Някои от по-негативните асоциации на Венера в Лъв могат да бъдат особено изявени и/или трудни за приемане, като егоизъм, прекалена привързаност или високомерие. Някои хора може да са твърде дистанцирани по време на този ретрограден цикъл. Предизвикателните връзки може да приключат по време на този период, докато стабилните ще оцелеят.

Ретроградната Венера е време за изчистване и справяне с миналото, за да продължим напред свежи и заредени с нова енергия и това е особено подходящо през първите три седмици от цикъла. През втората половина на ретроградния период е важно да внимаваме да не бъдем импулсивни.

Що се отнася до парите, препоръките на западни астролози са да се въздържаме от големи покупки или финансови решения по време на този ретрограден цикъл на Венера. Но ако попаднете на наистина добри оферти, тогава обмислете внимателно всички рискове, преди да закупите желаното.

Снимка: iStock

Коментирай