10 начина да изглеждате скъпо, без да харчите много

Как да изградите стил без много разходи

16.05.2024г. / 18 00ч.
Нина Иванова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Изграждането на стил, който да е елегантен може да струва много скъпо. Но какво да правим в случая, когато не разполагаме с толкова средства, с колкото би ни се искало? Използваме малки трикове, но със силен ефект. Прибягваме до средства като аксесоари, прическа, стилни обувки и още някои други възможности. Ето кои са те:

Избирайте стилни аксесоари. Това със сигурност сте го чували, но дали го прилагате? Аксесоарите говорят много. Ако успеете да подберете елегантни аксесоари, които не крещят цена, а впечатляват с оригиналност, тогава има начин да изглеждате скъпо. 

Предпочетете качеството пред количество. Винаги е по-добре да имате по-малко дрехи и обувки в гардероба, но са с по-високо качество. 

Пестете пари и следете за изгодни оферти. Онлайн магазините за дрехи, обувки и аксесоари предлагат редовно страхотни отстъпки и намаления на маркови и качествени продукти. Но невинаги можем да се възползваме, защото нямаме спестявания. А колко хубаво ще е да имате един такъв спестовен фонд от типа "И аз съм човек", в който да заделяте малко пари именно за такива изгодни оферти.

Свързани статии

Грижете се за дрехите си. Един от сигурните начини стилът ви да излъчва лукс е добре поддържаният вид на дрехите и аксесоарите ви. Ако сте отделили сериозни суми, за да си купите стилни и качествени дрехи, обувки или чанти, грижете се за тях. Колкото и скъпа и стилна да е една дреха, ако видът ѝ е износен или неподдържан, вие ще стоите евтино.

Обръщайте внимание на детайлите. Ако искате да изглеждате скъпо, важно е да сте внимателни към детайлите от външния си вид. От обеците и шнолите за коса до каишката на обувките ви всеки един елемент трябва да е отлично състояние и да отива на другите части от облеклото.

Избягвайте логата. Колкото и да стоят лъскаво и тренди, логата на различните марки изпъкват прекалено много върху дрехите ни. Това ги прави да изглеждат твърде натрапчиво, сякаш демонстрираме възможностите си за покупки, а не стила си. Ако искате да изглеждате скъпо, нека логата са по-деликатно видими във визията ви.

Свързани статии

Поддържайте "светата" троица: коса, кожа, нокти. Коса без цъфтящи краища, изряден маникщр и педикюр, поддържана и тонизирана кожа - това са първите неща, които хората забелязват. Ако тези три компонента не са добре поддържани, няма как да излъчвате елегантност и лукс.

Спрете се на качествен и стилен часовник. Часовникът е един фин завършек на нашата визия. Ако не разполагате с качествен и хубав часовник, по-добре не разваляйте красивото си облекло с избора на по-евтин такъв. Стремете се да съчетавате часовника с вашия стил на обличане. За да не се налага да го сменяте редовно, просто се спрете на по-класически модел, който отива почти на всичко.

Внимавайте как се изразявате. Всеки човек има свой начин на изразяване и определен речник, който използва. Но ако за вас е важно да изглеждате стилно и скъпо, то думите са неизменна част от нашето представяне. Съобразявайте речта си с поводите и срещите си с хора. 

Свързани статии

Изберете хубав и траен парфюм. Ухайте приятно. Излъчвайте нежен аромат навсякъде, откъдето минете. Завладейте сетивата на хората около вас с елегантен аромат и това неминуемо ще се отрази на преценката им за вас. Опитайте се да не слагате парфюми, които са прекалено силни и дразнещи носоглътката, освен ако, разбира се, не са ви любими и не можете без тях.

Свързани статии

Коментирай