Свободно време

Как поддържа фигурата си Ким Кардашян?

Диетата ѝ се състои предимно от веган храни

04.10.2023г. / 17 30ч.
Мария Василева
Снимка: Getty images

Снимка: Getty images

Тази провокативна личност изгря на звездния небосклон първо като приятелка и стилистка на Парис Хилтън, а след това – през далечната вече 2007-а, неин секс запис видя бял свят. Оттогава Ким Кардашян е мразена и обожавана. Но каквито и да са вашите впечатления за нея, можем да кажем едно – тя определено знае как да владее медиите и публиката. „Няма лоша реклама“, вероятно е изразът, който най-добре я олицетворява. Трябва да признаем и завидния ѝ бизнес нюх, който монетаризира всичко, свързано с нея. А към днешна дата името ѝ се е превърнало в бранд.

Как се храни и поддържа фигурата си Ким Кардашян? Ето няколко от нейните тайни:

Тренира на гладно

В последно време забелязваме, че фигурата на Ким Кардашян доста се промени. Тя сякаш „замени“ пищните си форми и предпочете да структурира фигурата си, правейки тялото си по-стегнато, фино и „прибрано“. За да се поддържа във форма, тя започва тренировката си точно в 5:30 сутринта. Според мнозина, които имат привилегията да я познават, тя е доста сериозна и отговорна към всичко, което прави и тренировките не са изключение. Ким тренира в домашния си фитнес през по-голямата част от седмицата (цели шест пъти, ако трябва да сме точни), като има само един почивен ден. Сесиите на Ким са с продължителност от около час до час и половина – което може да изглежда доста дълго, но всъщност е по-кратко от някои други знаменитости, които споделят, че отделят около 2-3 часа на ден за тренировка.

Стилни есенни аутфити за дами с по-широк ханш

Не пренебрегва тренировките с тежести

Една от основните части на рутинната тренировка на Ким Кардашян са тренировките с тежести. Основателката на марката SKIMS често публикува в социалните мрежи постове за своите изтощителни тренировки. Пред списание People тя споделя: „Тренирам около час и половина всеки ден, с големи тежести. Не правя много кардио. Не видях резултати веднага, но когато се придържаш към нещо и си последователен, резултатите няма да закъснеят. Затова ми харесва.“ Според редица експерти, натоварването на мускулите с тежести, може да ви помогне да промените структурата на тялото си. Колкото повече мускулна маса имате, толкова повече калории ще изгаряте, при това в покой (докато не правите абсолютно нищо). Макар и да не знаем каква точно е рутината на Ким, говори се, че нейните тренировъчни сесии с тежести включват комбинации и базови упражнения като клякане, раменни преси над глава, напади, планк, глутеус мост, екстензии за трицепс и др.

5 храни за по-тънка талия

Предпочита веган хранене

Със сигурност за да поддържа тялото си, Ким Кардашян полага неимоверни усилия във фитнеса. Но какво прави по отношение на храненето? Един от нейните треньори споделя, че към днешна дата, тя предпочита да спазва предимно веганска, растителна диета. Преди и след тренировка, тя консумира сложни въглехидрати (като сладки картофи). Преди време Ким отново успя да насочи цялото медийно внимание към себе си, подлагайки се на екстремна диета и режим. Всички си спомняме колко различна се появи на Met Gala през 2022 г., където беше облечена с рокля на Мерилин Монро. Тя сподели, че е трябвало да свали цели 8 килограма само за три седмици. За да успее – тя тича на бягаща пътека два пъти на ден, облечена със сауна костюм; елиминира въглехидратите и захарта от диетата си напълно и яде само зеленчуци и протеини.

Фитнес съвети от треньорите на Холивуд

Тренира само корем поне веднъж седмично

Със сигурност тънката талия на Ким се е превърнала в нещо като нейна запазена марка. Ето защо звездата отделя цял един ден, посветен на оформянето на корема до съвършенство. Нейният треньор Мелиса Алкантара споделя, че тренировката ѝ включва комбинация от няколко базови упражнения: повдигане на крака от лег, V-коремни преси, планк и др.

 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Кимчо ( преди 6 месеца )
Свободно време