Свободно време

Излизат две нови заглавия от поредицата „Чудесата на познанието“ – „Да изследваме геологията“ и „Открития и изобретения“

Пълноцветните луксозни издания правят обзор на темите

21.11.2023г. / 09 39ч.
Мария Дуковска
Излизат две нови заглавия от поредицата „Чудесата на познанието“ – „Да изследваме геологията“ и „Открития и изобретения“

Поредицата „Чудесата на познанието“ на издателство Noble Star Books представя в детайли сфера от науката. Пълноцветните луксозни издания правят обзор на темите и поднасят информацията в напълно достъпен, в същото време научен подход на деца на възраст 8 – 9 години и по-големи. В 48 страници, с илюстративен материал и балансирано поднесена и умело структурирана информация, книгите са чудесен избор за всеки любознателен млад учен.

Най-новите заглавия в поредицата „Чудесата на познанието“ (изд. Noble Star Books) са „Да изследваме геологията“ и „Открития и изобретения“. Двете книги допълват колекцията от енциклопедии, първите две от която са „Да изследваме роботиката“ и „Да изследваме Космоса“.

За всички малки любители на минерали, скали и скъпоценни камъни е книжката „Да изследваме геологията“. Книжката е изключително подходяща за деца, които проявяват интерес към геологията и произхода на Земята. Тя е ценен източник на информация за всички малки изследователи.

Геологията изучава Земята – съставните ѝ части и процесите, които пораждат промените в тях. Геолозите изучават и анализират видовете и характеристиките на тези части, за да разберат произхода на Земята и да могат да извличат полезни ресурси от нея.

Геологията изучава Земята – съставните ѝ части и процесите, които пораждат промените в тях. Геолозите изучават и анализират видовете и характеристиките на тези части, за да разберат произхода на Земята и да могат да извличат полезни ресурси от нея.

От пълноцветната енциклопедия „Да изследваме геологията“ ще научите много полезни факти за геоложката история на Земята; произхода на живота и добива на природни ресурси; минералите и скалите; скъпоценните камъни; движенията на тектонските плочи и образуването на релефа; природните бедствия – земетресения, вулкани, глобалното затопляне.

Консултант на книгата е г-жа Светлана Енчева, директор на Националния музей „Земята и хората“.

Втората книга от поредицата „Чудесата на познанието“, която излиза тази година и вече е в търговската мрежа, е „Открития и изобретения“. В нея са събрани значими открития и изобретения, които променят света, в който живеем до днес. Историите за тези завладяващи открития и изобретения ще ви забавляват и вдъхновят.

Пълноцветната енциклопедия с твърди корици „Открития и изобретения“ ще ви поведе от Древния свят до наши дни. Ще разберете каква е разликата между откритие и изобретение; кога е бил открит огънят и как са започнали древните хора да изработват керамични съдове. Ще научите ценни и полезни факти за Древен Египет, Месопотамия, Древен Китай, могъщите в Древността Елада и Рим. Книжката ще ви отведе и до Древна Индия и Древна Америка, за да разберете кога и как са възникнали календарът, хартията, сметалото, порцеланът и много други предмети, които използваме и днес.

Ще се потопите в приключенията и пътешествията на дръзките изследователи от времето на Великите географски открития. Наред с това ще стигнете и до наши дни, за да разберете кой стои зад откритията в Модерния свят – от комуникациите и здравеопазването до корабоплаването, транспорта и енергията.

Пожелаваме приятно пътешествие из света на науката, откритията и изобретенията!

Издател на поредицата „Чудесата на познанието“ е Noble Star Books – издателство, създадено през пролетта на 2022 г. До момента с логото на Noble Star Books са излезли единайсет книги, сред които поредицата „Чудесата на познанието“, бестселъра „Шест алени жерава“ (чието продължение „Обещанието на дракона“ може да очаквате през декември), детските романи „Шапкарите“ и „Ветман и неговите бионични животни“, луксозната енциклопедия „Великолепна книга за котките“ и др.

На предстоящия Коледен панаир на книгата (5-10 декември, НДК – София) може да намерите всички книги на издателството, чийто щанд отново ще бъде на полуетаж запад на НДК.
 

Коментирай