Свободно време

Броени дни ни делят до старта на танцовото състезание Dancing INN 

Над 1500 танцьори от България и Европа ще премерят сили на танцовата сцена

27.11.2023г. / 13 15ч.
Аз жената
Броени дни ни делят до старта на танцовото състезание Dancing INN 

Остават само 4 дни до старта на първото издание на международния танцов шампионат Dancing INN. Той ще се проведе в София, в Дом на културата „Искър“, на 1, 2 и 3 декември 2023 г. и ще събере на сцената си над 1500 танцьори от цялата страна и Европа.

Те ще влязат в танцова битка за признание на таланта им, както и за големи парични и предметни награди, обучения и мастър класове в чужбина.

16-те най-добри хореографии, представени по време на 3-дневния шампионат, ще получат от журито Golden Wings - златни крила, които ще им гарантират участие в бляскавата Галавечер, която ще се състои на 3 декември от 16.30 часа.

На Галавечерта също ще бъдат присъдени специални награди, отличия и Grand Prix трофеи. Част от тях се връчват за: Най-добър танцьор, Най-добра танцьорка, Най-добър дует, Най-добра група, Най-голямо студио, Най-добър хореограф и др.

Форматът Dancing INN се организира от Николина Въкова и цели да подкрепи и подпомогне младите танцови таланти, като им даде поле за изява и популяризация, и създаде вдъхновяваща танцова общност, обединена около идеята за подкрепа и приятелство между танцьорите.

В състезанието ще се включат деца и младежи на възраст от 3 до 25 г., които ще могат да премерят сили в 2 танцови лиги: лига А, за професионални танцьори, трениращи повече от 4 часа седмично, и Б лига – за любители.

Танцовите стилове, в които ще се състезават участниците, са 18 на брой, като сред тях са: класически балет, характерни/етно танци, акро, контемпорари, модърн, лирикъл, джаз, MTV, хип-хоп и др.

Категориите, от които участниците могат да избират, са съответно: соло, дует/трио, група, формация, продукция.

Танцьорите, които попаднат в призовата тройка в категории Соло, Дует и Трио, ще получат големи отличителни медали. Дизайнерски купи ще бъдат присъдени на първите 3 места във всяка възрастова категория при Групи, Формации и Продукции в двете танцови лиги.

Специално за първото издание на Dancing INN в София пристигат представители на световноизвестния бранд за танцово облекло Ballet Rosa, както и брандът за балетни обувки от Сингапур Oddete. Те са официални спонсори на събитието и също са предвидили награди за участниците.

Коментирай
Свободно време