Свободно време

Трима мъже и три жени стигнаха финала на „Фермата“ 9

Футболистът Костадин Велков последен се присъедини към участниците, които ще се борят за наградата от 100 000 лева

08.12.2023г. / 10 44ч.
Аз жената
Снимка: "Фермата".

Снимка: "Фермата".

Шестима участници, трима смели мъже и три силни жени, изминаха дългия път по нишката на живота и стигнаха до края на деветия сезон на „Фермата“. Само един от тях обаче ще се пребори за мечтаната победа и ще вземе голямата награда от 100 000 лева. Името му ще стане ясно на епичния финал, който ще се излъчи днес, на 8 декември.

От отбор „Елбетица“ място на последната права заслужиха сервитьорът Андрей Стефанов, земеделецът Георги Георгиев, продавачката на цветя Емилия Георгиева, студентката по право Линда Бонева и балерината Мартина Сергиева. От конкурентния тим „Канатица“ към тях последен се присъедини футболистът Костадин Велков, след като срази в оспорван дуел съотборника си, колоритния земеделец Кенан Асил. Победата донесе на спортиста и щастие, и сълзи. Костадин преживя противоречиви чувства, защото отстрани най-големия си приятел в риалитито и единствен от „Канатица“ достигна до финала. За негово огромно разочарование той не успя да сподели тази чест с „червените“, с които преживя най-тежките и най-радостни мигове в стопанството.  

По време на титаничния финал претендентите за първото място ще трябва да забравят емоциите и да влязат напълно концентрирани в последната серия сблъсъци, разделени на жени и мъже. Кой от шестимата ще запише името си в златната книга на победителите ще зависи от резултата от битките на Арената, от гласуването на фермерите и най-вече от вота на зрителите, които ще решат кой участник е дал най-добър пример и ги е докоснал най-силно.

Преди най-важния ден финалистите вдигнаха наздравици на последната си вечеря в стопанството, което се превърна в техен дом през изминалите седмици на изпитания. Всички те преминаха през красиво приключение, което ги промени завинаги и им припомни българската история и традиции. Макар и с обновени правила, „Фермата“ остана вярна на мисията си да популяризира обичаите, да показва забравените занаяти и да ни връща към магията на фолклора.
 

Коментирай