Свободно време

Плутон преминава във Водолей на 20 януари – започват големи лични трансформации

Както и на глобално ниво

19.01.2024г. / 19 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 20 януари Слънцето преминава в знака Водолей и в този ден планетата Плутон ще направи транзит в него. Плутон е най-отдалечената планета от Земята. Това е хоризонтът между световете, между живота и смъртта, между това, което е било и това, което ще бъде. В астрологията Плутон чисти старото, това което ни е носило разочарование и болка. Управлява процесите, които ни водят от един цикъл към следващия и внася значителна, дълбока трансформация в живота ни.

Свързани статии

Въпреки че Водолеят е носител на вода, той всъщност е въздушен знак и заради своята визионерска природа предизвиква ветровете на промяната и разширява погледа ни отвъд индивидуалните ни животи и преживявания. Той мисли свободно, прогресивен е и цели да направи най-доброто за повечето хора.

Какво можем да очакваме от транзита на Плутон във Водолей?

Плутон е планетата на сериозната трансформация, а Водолей е знакът на прогреса. Това означава, че животът, какъвто го познаваме, ще остане в миналото. И това няма да е просто промяна в това как изглеждаме или с кого излизаме, а значителна промяна в душите ни. Той е планетата на смъртта, но и на прераждането. 

Свързани статии

Плутон е свързан с премахването на старите ни идентичности и освобождаването на тези неща, които вече не ни служат, за да направи място за нещо по-добро. Именно това прави този транзит толкова въздействащ: Водолей и Плутон са за регенерация и техните комбинирани енергии имат невероятна сила да тласкат човечеството в глобален мащаб.

Световните промени в науката, технологиите и космическите пътувания не биха били изненадващи докато Плутон е във Водолей, но по-важното е, че ще видим дълбоки промени в гражданските права и хуманитаризма. Най-силните хора ще бъдат тези, които работят заедно и които ценят живота, чувствата и опита на другите. 

Свързани статии

В личния ни живот Плутон във Водолей ни подтиква да трансформираме представата си за себе си и мястото си в този свят. Естествено е да мислим какво е най-добро за нас самите и какво ще ни помогне най-много в бъдеще. 

Плутон във Водолей е важен транзит, тъй като това е планетата на растежа и еволюцията. Егото ще отстъпи на моделите на нашата душа, казват някои западни астролози. 

Свързани статии

Плутон транзитира към деловия знак Козирог от 2008 г., така че първоначалното му преместване във Водолей на 23 март 2023 г. бележи първата промяна на знака за тази планета от близо 15 години. 

Благодарение на бавното движение по орбитата си и годишните ретроградни периоди, Плутон се върна обратно в Козирог на 11 юни 2023 г., но от  20 януари 2024 г., той отново ще премине във Водолей. Това обаче е още едно временно преминаване в този знак, тъй като Плутон се връща обратно в Козирог на 1 септември. Хубавото е, че Плутон ще се върне в знака Водолей за две десетилетия на 19 ноември 2024 г. 

По материали от tarot.com; stylecaster.com

Коментирай