Свободно време

8 знака, че някой ще ви предаде

Усеща се дистанциране от страна на този човек

06.02.2024г. / 08 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Предателството е едно от най-разочароващите неща, които могат да ни се случат. Можем да бъдем предадени от всеки – роднини, любим човек, колеги, приятели, познати. За предателите няма значение какви са вашите взаимоотношения. Те изпитват завист, имат куп комплекси на личността и единственият начин да се почувстват добре е като предават хората край себе си. 

Предателството може да се случи в различни ситуации, в които да се опитат да ви убедят, че всъщност са се опитали да защитят интереса ви, че не са имали избор и т. н. 

Кои са знаците, че някой рано или късно ще ви предаде?

1. Предателят е там, само когато му е удобно. В онези моменти, в които се забавлявате заедно, но и в моменти, в които се нуждае от вашия комфорт и подкрепа. Когато обаче вие се нуждаете да ви се помогне, да ви подкрепят, предателят е зает или ви помага, но само на думи. Той не се вълнува от вашите емоции. 

2. Започнал е да се държи нехарактерно. Мислили ли сте някога, че познавате някого, но след това той е започнал да прави неща, които никога не бихте очаквали? Докато хората се разкриват по малко всеки ден, внезапните и драстични промени могат да означават, че вашият приятел, колега, съсед, роднина, любовник, се е променил и не е същият човек, който е бил преди. Това определено повишава риска от това да ви предаде в даден момент. 

Свързани статии

3. Усеща се дистанциране от страна на този човек. Забелязали ли сте някога някой да се отдръпва от вас? Може да е прекратяване на следването ви в социалните медии или измисляне на извинения, за да ви избягват, за да не се чувате, виждате толкова често както преди.

Въпреки че може да има други причини за това, това е голям знак, че въпросната личност е готова да ви предаде. Поставянето на дистанция между вас двамата обикновено означава, че другият е по-малко емоционално близък до вас, което означава, че може да се отдръпне, за да избегне чувството на вина, че ще ви предаде след това.

4. Отправя ви подмолни, неискрени комплименти. Въпреки че може да звучат като комплименти, ако погледнете малко по-задълбочено, те са подмолни удари. Хората често говорят по този начин, когато ги е яд на вас. Ако сте забелязали някой да прави това, вероятно той не ви харесва истински и е по-склонен да ви предаде.

Свързани статии

5. Говорят лошо за вас зад гърба ви. Абсолютно ясен знак, че този човек е готов да ви предаде. Подобно на правенето на неискрени комплименти, това, че някой ви коментира зад гърба ви, е огромен знак, че ви завижда и се опитва да накара другите също да не ви харесват.

6. Малките дребни лъжи към вас са често явление. Въпреки че може да не изглежда като нещо голямо, изричането на малки лъжи е трамплин към изричането и на по-големи и по-важни лъжи. Когато някой ви лъже за незначителни неща, то той явно има способността да лъже за по-големи неща. Лъжецът обикновено е предател. 

Свързани статии

7. Избягват въпросите ви. Подобно на изричането на малки лъжи, това може да не изглежда като голям проблем, но е голям знак, тъй като показва, че този човек не е надежден и има какво да крие от вас. Избягването на вашите въпроси обикновено означава, че някой се готви или вече ви е предал.

8. Крие телефона си от вас. Представете си ситуация, в която вие сте с някого, който непрекъснато е на телефона си, но в секундата, в която погледнете, за да видите какво гледа, той обръща телефона си надолу и го крие от вас. Хората, които са толкова непреклонни да крият телефона си от вас, вероятно имат причина.

По материали от psych2go.ne

Коментирай
Здраве и красота