Свободно време

„Ейми Уайнхаус: Back to Black“ тръгва по кината от април

филмът проследява ранния възход на певицата към славата

26.02.2024г. / 10 48ч.
Мария Дуковска
Снимка: Форум Филм България.

Снимка: Форум Филм България.

Нейната музика. Нейният живот. Нейното наследство. Този април, само в кината, „Ейми Уайнхаус: Back to Black“ ще предложи на зрителите безпрецедентен поглед към вдъхновяващата, но и трагична история на една от най-ярките и иконични фигури в света на съвременната музика. Разказан от гледната точка на Ейми и вдъхновен от дълбоко личните ѝ текстове, филмът проследява ранния възход на певицата към славата, разкривайки човека зад феномена и бурната любовна връзка в центъра на един от най-легендарните музикални албуми на всички времена.

Сценарият на „Ейми Уайнхаус: Back to Black“ е дело на номинирания за БАФТА и имащ сериозен опит с биографичните и музикални филми Мат Грийнхалч („Контрол“, Film Stars Don't Die in Liverpool), а на режисьорския стол сяда Сам Тейлър-Джонсън, която работи с Грийнхалч по номинирания за четири награди БАФТА – „Младият Джон Ленън“. В ролята на Ейми Уайнхаус влиза обявената от Screen International за „звезда на бъдещето“ Мариса Абела (Industry), която изпълнява и голяма част от най-емблематичните песни на звездата.

Виждаме наистина уникалното превъплъщение на Абела като Ейми в трейлъра на „Ейми Уайнхаус: Back to Black“, който също така разкрива, че филмът няма да бъде просто поредната биография, а точно като музиката на Уайнхаус, извира от сърцето и душата на своите създатели и ще разкаже една забележителна, емоционална история, която няма да остави нито едно сухо око в кината този април.

Режисьор на „Ейми Уайнхаус: Back to Black“ е Сам Тейлър-Джонсън („Младият Джон Ленън“, A Million Different Pieces, „Петдесет нюанса сиво““), а сценарият е на Мат Грийнхалч („Контрол“, „Младият Джон Ленън“ Film Stars Don't Die in Liverpool). Освен Мариса Абела в ролята на Ейми Уайнхаус, във филма участват още Джак О’Конъл като съпругът ѝ Блейк Фийлдър-Сивил, легендите на британското кино Еди Марсан и Лесли Манвил като бащата и лелята на Ейми, Джулиет Коуан като Джанис Уанхаус-Колинс и др.

Време е за затрогващата мелодия на „Ейми Уайнхаус: Back to Black“ от 12 април само в кината.

Коментирай
Свободно време