Свободно време

Българското розе Face 2 Face (F2F) спечели златен медал на световен конкурс

Реколта 2023 се очертава особено успешна за белите и розе вина на избата от Съединение New Bloom Winery

02.04.2024г. / 14 28ч.
Мария Дуковска

Препоръчан материал от партньор на az-jenata.bg

Българското розе Face 2 Face (F2F) спечели златен медал на световен конкурс

Българските розе вина спечелиха три медала на международния конкурс Mondial de Bruxelles. Сесията за розета се проведе в края на март в Далмация, Хърватия. От отличените единственото злато е за Face 2 Face (F2F) Розе, реколта 2023 на производителя от Съединение New Bloom Winery. В състезанието бяха изпратени 1205 проби от 32 държави. Те бяха оценявани от 55 международни винени дегустатори. Това е второ златно отличие за розето Face 2 Face след като миналия месец бе наградено със злато и на международния конкурс Mundus Vini.

Серията Face 2 Face представя модерния прочит както на познати световни сортове, така и на малко известни като Дорнфелдер и Регент. Марката е посветена на комуникацията „лице в лице“. Избата-производител се намира в гр. Съединение и работи с 8000 собствени лозови масиви. Реколта 2023 се очертава особено успешна за белите и розе вина на винарната след като техните марки спечелиха и други три отличия на  Mundus Vini.

Конкурсът Mondial de Bruxelles е независимо винено състезание, което „пътува“ по света. През годината се провеждат четири сесии за различните категории вина като общо в конкурса влизат около 10000 проби от целия свят. При оценката на пробите, журито е изцяло фокусирано върху качеството им и не се влияе от производителя или имиджа на региона, от който идват те. В категорията на розетата лидерска позиция по брой отличия запазва Франция с общо 137 медала, което е два пъти повече от втората държава – Италия със 76. На този фон изпъкнаха Румъния и Хърватия със забележителните по 18 наградени вина.

Коментирай