Свободно време

Какво означава, ако плачете в съня си?

Как да го тълкуваме

05.04.2024г. / 11 36ч.
Мария Дуковска
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Понякога се случва да сънуваме, че плачем насън и се будим с тревожно усещане какво ли означава това, дали има някакъв смисъл. Според анализатори на съня плачът насън може да е проявление на различни неща.

Знаем, че сълзите са средството, с което изразяваме силна тъга, мъка, болка. Това е естествен, физиологичен начин да покажем на света, че сме наранени и ни боли. Какво обаче може да означава, ако плачем насън, защото наяве знаем причината за сълзите си.

Ако виждате себе си в съня и вие сте човекът, който плаче, това може да означава, че имате неизразени чувства и емоции към някой човек или няколко човека в живота ви като цяло.

Може да е проявление на спотаен гняв, тъга, но също така и на радостни емоции, които не сте си позволили да изразите. Всички сантиментални чувства, които изпитвате и не показвате свободно, се „складират“ в ума и подсъзнанието. Те не изчезват, не се стопяват в небитието, а остават вътре във вас и е съвсем естествено да се проявят в сънищата, когато не контролираме съзнанието.

Свързани статии

Плачът насън може да бъде начин, по който преработвате страхове и притеснения от ежедневието, но които не изразявате смело. А насън страхът се проявява без вашия самоконтрол да успее да го овладее. Според анализатори на съня това не е лошо, защото така преработвате притесненията си.

Ако някой ви е наранил с думи или действия, много е възможно да изразите болката си именно в съня си.

Ако сте много емоционална личност, чувствителна и лесно се обиждате или наранявате, това също е причина понякога да сънувате как плачете.

Ако често плачете на някой тъжен филм, лесно се разчувствате дори от новини или реклами, тогава сън, в който плачете, не би трябвало особено да ви изненада. Това е закономерно, като се има предвид, че сте силно чувствителни.

Свързани статии

Плачът насън може да е признак, че е време да споделите притесненията си за ваш близък, който има проблем. Ако има такава ситуация, в която се тревожите за ваш приятел или роднина, но не смеете да му споделите мислите си, може би този сън е знак, че е време да вземете отношение. Иначе само тормозите себе си и не помагате нито на вашия близък, нито на вас самите.

Още тълкувания на вашите сънища може да намерите в рубриката ни „Съновник“.

Коментирай
Свободно време