Свободно време

Защитни камъни срещу токсични хора

За повече баланс

17.04.2024г. / 12 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки човек носи определени вибрации и енергии в себе си. Някои хора са заредени с положителни, други с отрицателни. Дори и да имаме хубава енергия в себе си, стресът, някои неприятни събития, но и контактуването с токсични хора, могат да нарушат енергийното ни поле.

Токсичният човек може да е приятел, колега, познат, роднина, съсед и т. н. Може да е бил по някаква причина в дома ни, да ни се налага да работим с него, да го срещаме дори в залата за спорт.

Как да предпазим дома, семейството и себе си от токсичните енергии на хора, които не са добре предразположени към нас? Има някои специални красиви камъни, за които е известно, че помагат срещу негативна енергия. Тях можем да поставим в дома си, да носим като бижу, да подържим в ръцете си, когато се усещаме напрегнати, да ползваме по време на медитация, да ги носим в джоба или чантата си.

Вижте кои са тези камъни.

Черен турмалин

Черният турмалин е мощен камък за защита срещу негативни хора. Енергията на камъка ни помага да се почувстваме спокойни. Черният турмалин се използва за блокиране на психически атаки, което е всяка отрицателна енергия, идваща от един човек към вас и помага за разчупване на негативни мисловни модели. Този камък за защита блокира всички негативни вибрации, мисли, безпокойство и е чудесен за добавяне към вашата колекция от камъни.

Свързани статии

Обсидиан

Обсидианът е друг камък, за който е известно, че „абсорбира“ отрицателна енергия. Той представлява вулканично стъкло или по същество разтопена лава, помага да елиминирате всичко, което ви тежи, или всякакви нездравословни вибрации, изпратени към вас. Тъй като винаги абсорбира отрицателна енергия около вас, този камък трябва да се почиства често.

Свързани статии

Прозрачен кварц

Кварцът е един от онези кристали, които са подходящи за почти всичко. Прозрачният кварц може да поеме енергията на други кристали, до които е близо. Така че, ако например използвате друг кристал за защита, чистият кварц ще усили своята енергия и ще прояви още повече защита. Използван самостоятелно, прозрачният кварц пречиства енергията, което означава, че можете да го използвате, за да се освободите от токсичните вибрации.

Пирит

Пиритът е красив камък, пазещ нашите енергийни полета. Неговият златист цвят символизира изобилие, допринася за увереността, но и предлага защита. Пиритът ни помага да се освободим от отрицателната енергия и да направим положителни промени в живота си.

Свързани статии

Тюркоаз

Тюркоазът е известен като камък на пътешественика, защото е особено ефективен като защитен талисман за хората, които пътуват, особено на дълги разстояния. Разбира се, тюркоазът може да ни държи далече от негативността дори и да не сме на път, тъй като опасностите могат да са навсякъде.

Черен нефрит

За черния нефрит казват, че е камък, който може да ни помогне да се докоснем до интуицията си и да избягваме негативните хора и ситуации. Понякога може да ни е трудно да усетим откъде идва негативността, но черният нефрит може да ни помогне да противодействаме на токсичните вибрации на първоизточника.

Свързани статии

Оникс

Друг красив черен камък, за който се смята, че може да помогне за изчистване на негативността от собственото ни енергийно поле. Поради това е чудесен за защита от собствената ни негативност, а също и за употреба, когато сме влезли в контакт с токсичен човек или енергиен вампир. С помощта на оникса можем бързо да се освободим от всички негативни вибрации, които са нарушили ауричното ни поле.

Свързани статии

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време