Свободно време

Миро направи фантастичен концерт в „Арена София“

Публиката в пълната зала стана част от музикално шоу от всички измерения

18.04.2024г. / 16 36ч.
Мария Дуковска
Снимка: Иван Ерменков за Artvent.

Снимка: Иван Ерменков за Artvent.

Миро направи впечатляващ The Grand Finale в „Арена София“ в сряда вечерта. Публиката в пълната зала стана част от музикално шоу от всички измерения – експлозивни танци, светлинни, визуални и пироефекти и вълнуващата музика на Миро.

В най-голямата зала в страната звучаха превърналите се в емблематични за българската музика песни „Губя контрол, когато“, „Август е септември“, „Гълъбо“, „Печат от моята душа“, „Очите“, „Върха на планината“, а публиката пееше в един глас с любимия си изпълнител.

Феновете слушаха и дуетите на Миро с Анелия – „Завинаги“, и с Мария Илиева – „Ако утре няма днес“. Финалът на концерта бе със специалното участие на Евгени Димитров – Маестрото, който изпълни на пиано „Де е България?“.

Miro Boris Urumov

Снимка: Борис Урумов.

На сцената до Миро миналата вечер, както и на всичките му останали концерти, бяха музикантите от SoulBmoll и вокалното трио Trinity.

Музикалният спектакъл в зала „Арена София“ беше кулминацията на турнето Best Of, което стартира през 2023 г.

Миро обаче започва всичко отначало и тази година е подготвил за публиката си „Турне 2024“, което ще бъде в осем града в страната – Пловдив – 17 юни, Плевен – 21 юни, Велико Търново – 11 юли, Бургас – 18 август, Стара Загора – 29 август, Варна – 4 септември, и Русе – 12 септември.

Логичният завършек на поредицата от музикални събития ще бъде в зала 1 на НДК на 18 октомври.

Билети за „Турне 2024“ на Миро: https://bit.ly/49EYJG7

Miro Boris Urumov2

Снимка: Борис Урумов.

Миро е Мирослав Костадинов – автор, продуцент и изпълнител на над 23 достигнали номер 1 песни в България.

През годините той е носител на редица награди в страната и чужбина. В различните класации на БГ радио Миро присъства с доминантен брой песни сам и като част от групата, в която беше. Тази година отново е номиниран – в шест категории, включително за „БГ изпълнител“ и „БГ албум“.

През 2009 е отличен с награда и статуетка за “Губя контрол когато“ на MAD Video Music Awards’09 в Атина. А през 2010-та песента става „Хит на десетилетието“, избрана от слушателите на „Дарик радио“.

Участвал е в „Златният Орфей“ през 1995 година (с презимето си Димов) и е един от победителите в същата година.

Той е единственият към момента български артист, признат за изпълнител на годината в поп и поп-фолк музиката, при това в една година – Годишни музикални награди на БГ радио и на „Планета“ ТВ.

Миро е ментор и победител в десети сезон на най-гледания музикален телевизионен формат „Гласът на България“. Неговият отбор взе две от трите първи места и титлата „Гласът на България“ за Надежда Ковачева.

Trinity са Славина Калканджиева, Миглена Русева и Божана Спасова.

SoulBmoll са Момчил Косев (китари, вокали и аранжименти), Александър Васев (клавири), Виктор Викторов (барабани), Емилио Мархолев (бас китара), Христо Нейчев (китара), Мартин Бодуров (тромпет, хорн), Иван Йорданов (саксофон, флейта).

Коментирай