Свободно време

Етерични масла срещу негативна енергия

Ароматни и прекрасни

25.04.2024г. / 16 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Домът е онова място, в което трябва да се чувстваме спокойни, сигурни. Но за да има такава атмосфера е много важно да имаме положителни вибрации около себе си. Натрупването на негативна енергия може да се дължи на много фактори, дори и на гостите, които каним понякога.

От друга страна, ежедневният стрес, напрежението и негативните емоции също могат да се натрупат, създавайки отрицателна енергия в дома. Освен пало санто (вижте повече за него тук) има някои етерични масла, за които е известно, че помагат за елиминирането на негативната енергия. 

Ароматът им можем да добавим в дома си под формата на дифузер, аромалампа, да си направим отпускаща вана с няколко капки от тях, да ги добавим към ежедневните лосиони и кремове.

Вижте кои са.

Етерични масла за енергийно изчистване:

Лавандула – То е известно със своите успокояващи и релаксиращи свойства. Смята се, че етеричното масло от лавандула помага за разсейване на стреса и напрежението, създавайки спокойна среда.

Свързани статии

Градински чай – Той се използва за пречистващи ритуали. Етеричното масло от градински чай пречиства въздуха и освобождава пространството от негативни енергии.

Лимон – Със своя свеж и ободряващ аромат, етеричното масло от лимон насърчава позитивната енергия, прави атмосферата по-приятна по отношение на енергиите.

Свързани статии

Евкалипт – Уникалното му ухание допринася за прочистване на дихателните пътища и подобрява настроението. Това го прави подходящо етерично масло за разсейване на застояла енергия.

Тамян – Ценено заради своите свойства, етеричното масло от тамян е чудесно за медитация, насърчава усещането за  спокойствие, а също така елиминира негативната енергия.

Свързани статии

Етерични масла за положителни емоции:

В допълнение към изчистването на отрицателната енергия, има определени етерични масла, които могат да ни помогнат да повишим положителните вибрации в дома или офиса си.

Това са:

Мента – Ободрява, повишава концентрацията, идеално е за продуктивни работни места.

Портокал – Маслото от портокал също действа ободряващо., дава ни енергия, хубаво настроение.

Розмарин – Етеричното масло от розмарин насърчава мисловната дейност и концентрацията.

Бергамот – Това масло има приятен аромат и се смята, че спомага за намаляване на безпокойството и насърчава оптимизма.

Коментирай