Свободно време

Иво Димчев и Алекси Карлие стават част от Франкофоли 2024

Иво Димчев ще е българското участие на Франкофоли

29.05.2024г. / 10 52ч.
Мария Дуковска
Иво Димчев и Алекси Карлие стават част от Франкофоли 2024

Изключителният Иво Димчев се присъединява към звездите на Франкофоли в петъчната вечер на 21 юни.

Иво е български артист, певец, автор на песни и театрален режисьор, базиран в Ню Йорк. Артист резидент в експерименталната театрална компания La Mama в Ню Йорк. Той също е сценарист и режисьор на повече от 40 сценични продукции, представени на най-добрите фестивали на изкуствата. Негови концертни и театрални представления обикалят по целия свят: Париж, Ню Йорк, Лос Анджелис, Берлин, Сан Франциско, Лондон, Амстердам, Бъркли, Белград, Истанбул, Сидни, Прага, Копенхаген, Хамбург, Хелзинки, Грьонинген, Буенос Айрес и много други.

Иво Димчев преподава изкуство в шест световни академии. Сам е носител на множество награди. Текстове на Иво Димчев са включени в саундтраковете на няколко международни и американски филми.

Свързани статии

Ексцентричността и красивият му глас бързо му донасят световна слава. През 2020 година, по време на пандемията, той се завръща в България и организира поредица безплатни концерти по домовете на хората.

Димчев вдъхва рядка форма на доверие, като култивира интимна общност с публиката.“ – The New York Times

Красивото му пеене звучи като глас на стар запис: покъртително далеч.“ – Financial Times

Алексис Карлие е 29-годишен френски певец и автор на песни. С баритонова гама, обхващаща 4 октави, Алексис обича да композира и пее силни и завладяващи мелодии. С повече от 700 хиляди последователи в социалните медии и милиони гледания, с помощта на миникавъри и издаването на EP с 5 песни през октомври 2023, озаглавен „ans le mille, той получава близо 2 милиона стриймвания в стрийминг услуги и също толкова гледания за съответните музикални видеоклипове в YouTube. На 30 март 2024 г. той се появява в известното шоу The Voice на TF1, а неговият миникавър на Now we are free (от филма Gladiator) се превръща в тотален хит: звукът е използван в повече от 130 000 видеоклипа по целия свят в Instagram и Tiktoк. Алекси ще е на сцената на Франкофоли на 22 юни 2024 година.

Фестивалът се провежда с подкрепата на Фондация Пловдив 2019.

Основен медиен партньор на събитието е Радио Енерджи.

Билетите за фестивала Франкофоли са вече в продажба и могат да бъдат закупени в мрежите на: Eventim, kupibileti.bg и kolezha.bg

Коментирай