Дуото на Bulgaria ON AIR Мари и Вито: Разбираме се само с поглед и споделяме общо хоби

Водещите ще будят зрителите вече и през уикенда

13.06.2024г. / 13 51ч.
Мария Дуковска
Снимка: Димитър Кьосемарлиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев.

Позитивни, харизматични и една от най-сплотените екранни двойки в родния ефир – това без съмнение са Мария Константинова и Виктор Дремсизов, водещите на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

Близо 2 години двамата събуждат зрителите всеки делничен ден, а това с времето ги прави истински отбор и на малкия екран, и извън него. Доверие, подкрепа и симбиоза са определенията, с които водещите се описват един друг в интервюто, което дадоха за нашите читатели.

За новия сутрешен блок вече и през уикенда, за общите концерти, за динамичността на професията и за заформилия се латино тандем – Мария Константинова и Виктор Дремсизов разказват с присъщата за тях положителна енергия, която успяват да предадат и на зрителите всяка сутрин.

Вижте какво споделиха двамата в интервюто им за Az-jenata.bg. 

Мария, Виктор, от 15 юни ще будите аудиторията и през почивните дни с новите предавания „България сутрин в събота" и „България сутрин в неделя". Как приемате това предизвикателство и какви са очакванията ви?

Мари и Вито: Това наистина е голямо предизвикателство за нас, но стремежът ни е да предлагаме едно по-различно съдържание в българския ефир и да показваме, че добрите новини и примери също имат място на екрана. Уикендът е периодът, в който семейството е вкъщи. Вярваме, че родителите и децата гледат заедно телевизия, колкото и старомодно да изглежда това.  Затова решихме в нашето предаване в събота и в неделя да насочим вниманието към тях – младите. За тази цел разказваме и показваме вдъхновяващи и мотивиращи хора. Ще покажем, че не е важно колко са паданията в живота на човек, а колко са изправянията. Предизвикателството е да избягаме от ритъма на новините и на сериозната публицистика, с която се сблъскваме всеки ден. Вярваме, че човешките разговори в новото ни красиво студио ще са пътят към успеха.

Вие сте една от най-харизматичните и позитивни двойки водещи в родния ефир. Няма как да не ви попитам лесно ли се случи екранната химия помежду ви? Учите ли се един от друг в съвместната работа, давате ли си съвети?

Мари: Признавам, че в началото ни трябваше време, за да свикнем един с друг, за да се доверим един на друг, за да се научим да си вярваме и за да успеем да балансираме, но смятам, че много бързо се сработихме. Сега се разбираме само с поглед, колкото и клиширано да звучи и знаем, че можем да разчитаме един на друг във всеки момент, а това е безкрайно ценно. Благодарение на Вито, аз се чувствам много спокойна и сигурна в ефир, защото знам, че винаги имам гръб, на който да се облегна. По отношение на съветите мога да кажа, че доста често се допитвам до Вито за интервюта в рубриката „Вдъхновителите“, така и в „Златните“. Важно ми е да знам как той вижда нещата и как смята, че ще се получат максимално добре. Обсъждаме всичко и заедно изпипваме детайлите. 

Вито: Както в химията за всяка една реакция е необходимо време, така и, за да направим този отбор бяха необходими няколко месеца. При нас мисля бързо се получи симбиозата. Аз ще кажа само едно - от Мария всеки ден научавам като от тълковен речник какво означава думата ОТБОР. Мария няма да те остави сам, готова е и да отмени планирано пътуване само, защото се налага да имате извънреден ефир и ти ще си сам, а така не е редно. Обсъждаме разговорите за нашите гости, често мислим еднакво. Не пишем въпросите си заедно, но понякога те се дублират, дори и са по същият начин формулирани. 

Мария, в новите предавания през почивните дни зрителите ще могат да следят рубриката ви "Златните", в която се срещате с обичани родни спортисти. Освен нея, ще има и нова рубрика, която се казва "Вдъхновителите". Разкажете ни малко повече за нея.

Мари: „Вдъхновителите“ е сбъдната мечта за мен. Много отдавна съм си мислела да правя точно такава рубрика. Искам да показвам на хората, че добрите примери съществуват и те са точно тези, които трябва да следваме. Да, няма перфектни хора, но има мотивиращи такива, които чрез опита и пътя си могат да вдъхновят някой друг и да го накарат да се замисли, че въпреки трудностите, винаги има път напред. Затова тази рубрика ми е толкова на сърце, защото само през истинските човешки истории може да повярваш, че няма невъзможни неща. 

Виктор, вие също ще изненадате аудиторията с нова рубрика, която се казва "Професионалистите". Издайте ни малко повече за нея, какво да очакват зрителите?

Вито: Аз като един виден представител на зодия Везни винаги премислям много. Тази рубрика е в съзнанието ми от поне една година. Но вярвам, че всичко идва в точния момент.  Научен съм да уважавам труда на всеки. Моята майка винаги ми повтаря  „всяко усилие се заплаща”. Затова реших в тази рубрика да покажа усилията на хората и това колко труд са положили, за да станат ПРОФЕСИОНАЛИСТИ. От рубриката ще издам, че заедно с екипа ще покажем на зрителите различни професии и какво се крие зад тях. Ще покажа, че всяка една професия е специфична и не винаги всичко е толкова лесно колкото изглежда. Ще разкажем на зрителите колко време човек учи, за да стане професионалист. Ще покажем и магията на всяка една професия, за да може, както казах в началото, младите да се вдъхновят и защо не един ден те да са новите професионалисти. В аванс ви казвам, че обичам предизвикателствата и да поставям себе си в нестандартни ситуации. Очаквайте да бъдем високо в небето, дълбоко под земята и във водата, а освен това и в крак с времето – както искате го тълкувайте това 

Свързани статии

Към вашата телевизионна двойка ще се присъедини и ко-водещият AI Иван. Какво ще бъде неговото участие в съботно-неделните предавания?

Мари и Вито: AI Иван е вече неизменна част от екипа със своята рубрика, в която представя всички новости и приложения на изкуствения интелект. Какво ни е подготвил обаче в съботно-неделния блок - ще запазим в тайна, за да има и елемент на изненада. 

Всекидневно се срещате с голям брой хора, които ви споделят вълнуващи истории, а някои от тях са и доста драматични. Как успявате да се справите със стреса, който е неизменна част от вашата професия?

Мари: Ежедневието ни е много динамично, но това е, което ни държи живи и все по-любопитни като журналисти. Естествено имаме нужда от активна почивка и мисля, че и двамата намираме своето време. Аз много обичам да чета книги, да слушам релаксираща музика и да прекарвам време с най-близките ми хора, но от скоро започнахме да споделяме общо хоби – тренираме спорни танци. Много сме ентусиазирани, защото и двамата сме тренирали преди години и може спокойно да се похвалим, че много добре ни се получават хореографиите. 

Вито: Всеки има нужда от начин за презареждане. Аз признавам трудно мога да се изключа, но успявам да оставя телефона и всичко, което ме заобикаля единствено, когато съм в залата. Тренирам няколко пъти седмично. Тренировките в залата отново ми показват, че както в живота с постоянство нещата се получават. Обичам да тичам и тогава да слушам музика. Миналата година се предизвиках с маратон от 10 километра, а тази година се подготвям за следващото стъпало 21 км.  

Как се забавлявате в свободното си време, извън телевизионния ефир? Случва ли ви се да обсъждате професионалните задачи и в неформална обстановка, извън студиото, на разходка или на по коктейл? 

Мари и Вито: Много често ходим на различни събития заедно – театър, концерт и това във времето е успяло да ни направи освен много добри партньори на екран и изключително добри приятели. Хубаво е и че музиката, която слушаме се препокрива. И да, разбира се, няма как да минем и без разговори за предаването, дори извън студиото, защото истински обичаме това, което правим и не го приемаме като работа. Освен това заедно с продуцентите Нели Златева и Веселин Гарабитов и репортерите ни Димитър Минчев и Йоана Великова ходим и на боулинг. Забавляваме се при всеки възможен момент.

Знам, че споделяте едно общо хоби - танците. Как се зароди тази ваша страст към танците и случва ли се да се засечете в залата?

Вито: Да, страстта към танците ни е голяма. Мария е много по-добра от мен.  Аз смея да твърдя имам добра танцова култура. Бил съм 5 години част от фолклорен ансамбъл в Казанлък, моят роден град. Обичам фолклорните танци, но и латиноамериканските танци са ми под кожата. С Мария от месец тренираме заедно, репетираме и преди ефир, създаваме настроение на операторите в студиото и на колегите в ефира. Смея да твърдя колкото и нескромно да е, че сме много добри, но най-важното е, че наистина се забавляваме и този 1 час, когато ни преподават новите стъпки наистина си почиваме.

Вашето пожелание към читателите на Az-jenata.bg?

Мари и Вито: Пожелаваме на читателите на Az-jenata.bg да бъдат здрави, вдъхновени, да следват мечтите си и да не спират да се усмихват. За позитивното им утро не спираме да се стараем и ние - всеки ден от 9.30 по Bulgaria ON AIR, като им гарантираме, че ще има какво ново и полезно да научат от разговорите и гостите в „България сутрин“.  

Свързани статии

Коментирай