Вижте първия трейлър на „Гладиатор II“

Това, което правим приживе, отеква във вечността

10.07.2024г. / 08 50ч.
Аз жената
"Гладиатор II". Снимка: Форум Филм България.

"Гладиатор II". Снимка: Форум Филм България.

Чувате ли тълпата? Вълнението е огромно, защото този ноември, Колизеят, най-великият храм, съграден от Рим, отново отваря врати за най-грандиозното киносъбитие на годината – Гладиатор II.

През 2000 г. колосалният режисьор Ридли Скот покори света с мегахита „Гладиатор“, който отекна във вечността, като стана вторият най-касов филми за годината, получи дванадесет номинации за „Оскар“ (от които спечели пет, включително за най-добър филм и най-добра мъжка роля на Ръсел Кроу), еднолично възроди жанра на историческия епос и остави трайна следа в киното и световната попкултура. На 15 ноември Скот отново „надява туниката“ и се завръща на територията на Рим и арената на Колизея със зрелищната мегапродукция „Гладиатор II“.

Действието се развива няколко десетилетия след събитията в първия филм. Луций – внук на бившия император на Рим Марк Аврелий и син на Луцила – живее със съпругата и детето си в Нумидия. Когато римски войници, начело с генерал Марк Акаций, нахлуват в берберското царство, за да го присъединят към империята, Луций е взет в робство. Воден от нестихващата си ярост и вдъхновен от историята на Максим, той се бие като гладиатор, за да се опълчи срещу тираничното управление на младите императори Каракала и Гета.

В главната роля на Луций влиза една от най-горещите млади звезди – номинираният за „Оскар“ Пол Мескал („Под слънцето“), а редом до него застават виртуозният двукратен носител на „Оскар“ Дензъл Уошингтън като Макрин, Педро Паскал като генерал Акаций, Колин Куин и Фред Хекинджър като Гета и Каракала, както и Кони Нилсен и Дерек Джакоби, които се завръщат в образите си на Луцила и сенатор Гракх.

Първият трейлър на Гладиатор II ни пренася право в центъра на тънещата в корупция Римска империя, където войната се е превърнала в единствената форма на прехрана, а кървавите схватки в Колизея са малкото отдушници за народа и възможност за робите да се превърнат в свободни хора. Видеото разкрива впечатляващия размах на продукцията и безкомпромисната визия на сър Ридли Скот, запознавайки ни с основните действащи лица и множеството опасности, които очакват гладиаторите – както на арената, така и извън нея. Жажда за власт, сила и чест, прах, пот, кръв и стомана, режеща плът и кости. Това е светът на Рим и на киноспектакъла „Гладиатор II“, който изглежда, че по нищо няма да отстъпва на своя бележит предшественик. Нима не се забавлявате?

Тук може да видите трейлър на филма с български субтитри.

Режисьор на Гладиатор II е Ридли Скот („Гладиатор“, „Небесно царство“, „Робин Худ“, „Изход: Богове и царе“, „Последният дуел“, „Наполеон“), сценарият е дело на Дейвид Скарпа („Всичките пари на света“, „Наполеон“). В ролите са Пол Мескал, Дензъл Уошингтън, Педро Паскал, Колин Куин, Кони Нилсен, Дерек Джакоби, Фред Хекинджър, Лиор Раз, Питър Менза, Мат Лукас и др.

Бунтът започва с „Гладиатор II“ от 15 ноември само в кината и IMAX.

Коментирай