Венера преминава в знака на зодия Лъв – не бива да харчим излишно

Ето какво ни носи този транзит

11.07.2024г. / 14 12ч.
Михаела Лазарова
Венера преминава в знака на зодия Лъв. Снимка: istock

Венера преминава в знака на зодия Лъв. Снимка: istock

На 11 юли планетата на любовта, романтиката, красотата и парите – Венера, преминава в знака на зодия Лъв. Там тя ще остане до 4 август. Когато Венера е в този огнен зодиакален знак, ние няма да се стесняваме да покажем своите любовни емоции.

Венера в Лъв има горд подход към романтичните връзки и финансите. Когато става въпрос за инвестиране на пари, този транзит ще ни напомни да поемем пресметнати рискове. Важно ще бъде да следим бюджета си, тъй като има риск да харчим повече от обикновено, особено за удоволствия. С Венера в Лъв ще искаме повече любов, пари или приятелство, но няма да се молим за тях.

Свързани статии

В разкриването на емоциите си ще сме смели, но и лоялни. Венера в Лъв може да бъде състрадателна, мила, силна и яростна. Ще ни се иска да сме в центъра на вниманието, да впечатлим онези, към които изпитваме емоции и на моменти бихме могли да сме твърде драматични.

Лъвът е неподвижен огнен знак, който не се поддава на емоциите си. Когато става въпрос за любов, той ще остане на страната на най-добрия си приятел и половинка, особено когато нещата станат трудни. Венера в Лъв е отстъпчива, забавна и също малко егоистична в партньорствата.

Свързани статии

Този транзит ще изисква от нас вярност, признание, похвала и лоялност. Ако не можем да ги получим или дадем, то Лъвът ще напомни за себе си.

Сърдечната чакра е представена от Лъва, което прави този астрологичен транзит такъв, който ще ни докосне дълбоко. Камък розов кварц е подходящ за прочистване на тази чакра през този така силно зареден енергиен период.

Венера в Лъв може да помогне в това да имаме творчески успехи, да бъдат забелязани нашите таланти. Отдаването на хоби или артистично начинание е важно, тъй като ще ни даде здравословен изход от стреса, негативните мисли.

Свързани статии

Но този транзит съвпада с друго астрологично събитие – ретрограден Сатурн и Нептун в Риби. Възможно е да изпитаме някакви разочарования, проблеми със самочувствието и може да поставим под въпрос своите преценки. Възможно е по пътя ни да има предизвикателства и заради ретроградния Плутон във Водолей и Уран в Телец, които променят романтичните перспективи.

Промяната е предизвикателство поради фиксираната природа на Венера в Лъв. Но трябва да имаме отворен ум и сърце, за да растем с времето и взаимоотношенията. От съществено значение е да се поддържаме възприемчиви към всички възможности.

Свързани статии

Венера представлява стойността, която придаваме на нашите пари, както и на нашите партньорства. Когато планетата сменя зодиакалните знаци, ние имаме известна представа за това как ще подходим към тези теми. Дали сме по-склонни да пестим парите си, или да ги харчим за страсти. Ще споделяме ли чувствата си смело или ще бъдем по-дискретни в това как се чувстваме. Преминавайки от Рак в Лъв, нещата определено се променят.

Транзитът на Венера през Лъв предизвиква прилив на вдъхновение и желание да блеснем. Това е отличен период за стартиране на творчески проекти, отдаване на хобита, които ни носят радост.

Но отново не бива да забравяме как ще харчим парите си. Възможно е да сме изкушени да си купуваме скъпи предмети, преживявания, за да се почувстваме специални. Въпреки че няма нищо лошо в това да се наслаждаваме на удоволствията от живота, важно е да поддържаме здравословен баланс.

Коментирай