![2 бр авокадо, нарязани на кубчета
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
1 супена лъжица пресен лимонов сок
1 скилидка чесън, намачкана
1 бр готово тесто за пица (по желание омесете домашно тесто)
1 супена лъжица зехтин
1 чаша нарязано варено пилешко
½ чаша маслини, нарязани на половини
1 чаша настъргано синьо сирене
1 щипка червен лют пипер
сол на вкус](/media/files/resized/article/654x358/154/f28b09a0220ec533f46b4d5f6297b154-0c6ca8bb2c28533aead69102e7fb797d.jpg)
1 ч.
-
Порции: 10
Загрейте фурната на средна температура. Запечете леко тестото във фурната в леко намазнена тавичка за няколко минути. След това го извадете.
В кухненски робот сложете едното авокадо и магданоза. Пюрирайте като добавите лимоновия сок и солта. Намажете тестото с тази смес.
Намачкайте чесъна. Разнесете го по тестото за пицата. Поръсете със зехтина. След това подредете пилешкото месо равномерно по тестото заедно с другото авокадо, нарязано на кубчета. Покрийте с настърганото синьо сирене и поръсете с червения пипер. Декорирайте с маслините.
Печете в загрятата фурна за около 10 минути или докато сиренето се разтопи.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: