Пай с фъстъчено масло и шоколад

14 октомври 2015 | 15:45 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 и ¼ чаши трохи от шоколадови бисквити
¼ чаша бяла захар
¼ чаша масло + 1 супена лъжица
1 пакет крема сирене
1 чаша фъстъчено масло
1 чаена чаша захар
1 чаена лъжичка ванилия
1 чаша сметана за разбиване
1 ч.30 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Смесете бисквитените трохи, ¼ чаша захар и ¼ чаша масло. Натиснете сместа на дъното на тава или форма за пай. Запечете блата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. Оставете да изстине в самата печка, след като я изключите. В купа смесете крема сиренето, фъстъченото масло, 1 чаена чаша захар, 1 супена лъжица масло, ванилия.

Бъркайте, докато сместа стане гладка. Изсипете крема върху кората. Гарнирайте с малко натрошени бисквити и шоколадови парченца по желание. Разбийте сметаната и украсете с розички по края на пая. Охладете за няколко часа преди сервиране.

Снимка: oneordinaryday.wordpress.com

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай