Майчинство

Баба дава водка собствено производство за сън на 5-месечно бебе

Да внимаваме с всякакви бабешки методи за отглеждане на бебета, понякога са дори фатални

01.02.2013г. / 13 06ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Прокурор в Канск е потвърдил обвинителния акт на 54-годишна жена, причинила по невнимание смъртта на своя внук, съобщава пресцентъра на прокуратурата на Красноярския край в Русия, цитиран от местни медии.

Свързани статии

Семейство Семеняк живеят в село Бражное. Фамилията се състои от 7 души: баща и майка с трите им малки деца – на 5 месеца, на годинка и половина и 5 годинки, баба и дядо. Семейството не се е водило на отчет в здравната система.

През август 2012 г. се наложило майката и едното от децата да влязат в болница, която се намирала на повече от 100 км от дома им. През това време за другите две деца се грижели бащата и бабата. Таткото често отсъствал по работа, така че основно бабата отглеждала внуците си.

В периода от 24 до 29 август 2012 54-годишната баба, която имала склонност към алкохолизъм, всяка вечер, редовно, преди сън, давала на 5-месечното бебе да изпие една чаена лъжичка спирт, разреден с вода. По нейните думи правела това „за укрепване съня на новороденото“.

На 31 август бебето било хоспитализирано в Канската градска детска болница заради влошаване на здравето. Същият ден то починало от остро отравяне с остатъчните продукти от алкохола.

Коментирай