Мини плодови коблери

14 август 2015 | 11:45 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 чаши нарязан ревен
1 и ½ чаши пресни боровинки
1 чаша пресни ягоди
2 супени лъжици лимонов сок
1 чаша захар + 2 супени лъжици
¼ чаша масло
½ чаша брашно
1 щипка сол
1 щипка канела 
2 супени лъжици вода
1 ч.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете съдовете за печене.

Разбъркайте ревена, боровинките, ягодите, лимоновия сок и едната чаена чаша захар в купа. Разпределете сместа в малки съдове за печене.

Поставете маслото в отделна купа и го нарежете на малки парченца. Добавете кубчетата едно по едно в брашното. След това прибавете към брашното и 2 супени лъжици захар, солта и канелата. Добавете и водата и разбъркайте. Ще се получи меко тесто.

Нарежете тестото на лентички и подредете върху плодовете.

Печете малките коблерчета в предварително загрята фурна за около 40 – 50 минути. Важно е да престои около 10 минути преди сервиране, за да се охлади.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай